7
Domaći fudbal

referee sudija Milan Mitic Aleksandar Pesic (C) and Svetozar Markovic Partizan v Crvena Zvezda, Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FC Partizan (JNA) on August 31, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

UEFA KOEFICIJENT – VELIKA GLAVOBOLJA: Srpski fudbal ostaje bez 11. mesta, ključno je ostati u TOP 15, ali biće teško!

Objavljeno: 04.11.22 u 10:07

Nije dobra sezona u Evropi.

Ispadanjem Crvene zvezde već u grupnoj fazi Lige Evrope, kao i slabijim rezultatima srpskih klubova tokom kvalifikacija letos, Srbija će gotovo sigurno izgubiti 11. poziciju koja donosi mesto u Ligi šampiona.

Srpski fudbal sada se oslanja samo na još jednog predstavnika – Partizan, koji je sinoćnjim remijem doneo još 0,500 bodova za konačnih 31,875 nakon grupne faze.

Najveći rivali su nam Turci koji nam jednostavno dišu za vratom sa 31,100 bodova. Samo čudo može da ih spreči da preuzmu 11. mesto od Srbije, s obzirom da će na proleće u Evropi imati čak četiri kluba. To su – Fenerbahče, Trabzon, Bašakšehir i Sivas.

Dakle, ukoliko nas prestignu, Turci će dobiti mesto u Ligi šampiona, uz uslov da tim koji osvoji titulu šampiona Evrope, obezbedi elitno takmičenje i kroz domaći šampionat.

Mesto u Ligi šampiona u sledećoj sezoni za šampiona Srbije je sigurno.

Ipak, ključno je zadržati se u TOP 15, s obzirom da ćemo tako imati dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i jedno za Ligu Evrope.

Ipak, osim Turske, Srbiji se opasno približavaju Švajcarska, Češka i Norveška, a tu su i Ukrajinci koji će imati dva tima na proleće u Evropi – Šahtjor i Dnjepar. Norvežani i Švajcarci imaju po jednog predstavnika – Bodo/Glimt i Bazel, dok Česi nemaju više nikoga.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

7 Komentara

  1. Izmenama koje je UEFA uradila od sezone 2024/25 11. mesto ne donosi direktno učešće u Ligi šampiona, ali omogućava 2 tima u kvalifikacijama. To mesto sigurno uzima Turska. U narednoj sezoni je poslednji put sigurno mesto u Lš za prvaka, a drugi ide u kvalifikacije.

    0
    0
    Odgovori
  2. OVO ima za znacenje samo jedno, pod HITNO FK PARTIZAN OJACATI NA SVIM POZICIJAMA kako bi POMOGAO SRPSKOM KOEFICIJENTU, a to nece biti moguce bez ozbiljne pomoci Drz. Srb. i GENERALNOG SPONZORA JACINE qasspROMa..!!! DOSTA se pomagalo samo „JEDNOM FK“ koji AMA BAS NISTA DOBROG NIJE DONEO SRBIJI!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Ja sad ne znam jesi ti realan ili sta? Pa ko ti je doneo ova dva mjesta u ligi sampiona konjino jedna glupa i pokvarena.

      0
      0
      Odgovori
    • Ajde? A ko je doneo ovolike bodove do sad, zadnje 3godine, vi sigurno niste, a sto se tice gasproma on je zvezdi sponzor vec 6 godina a umaju ugovor od 10,nadjite u vi nekog. Beka? Drzava je platila i vasa dugovanja, i ove godine u 1 do 12 ste dali pare da bi mogli da igrate, ko vam dao? Drzava. Neki promase igrac vas tuzio vi cutali kamata narasla i eto. Nego da skupi jos neki bod da nas turci ne preteknu. Inace nema nista od ne 2 nego jednog direktno, 2023-2024.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter