0
Evrokupovi

FOTO: AC Milan @acmilan/ Twitter

ROSONERI RUTINSKI PROTIV SALCBURGA: Milan poslao Austrijance u Ligu Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 02.11.22 u 22:57

Slavlje navijača na ‘San Siru’!

Uzbudljivo nadmetanje u E grupi Lige šampiona za ovu sezonu završeno je znakom glavnog arbitra na utakmici između Milana i Salcburga, Antonija Mateua Lahoza. Rosoneri su pred domaćom publikom nadigrali austrijskog šampiona sa ubedljivih 4:0 i tako obezbedili plasman u nokaut fazu takmičenja. Ekipa Stefana Piolija zauzela je drugu poziciju u grupi, iza Čelsija, a ispred večerašnjeg rivala koji takmičenje nastavlja u Ligi Evrope i Dinamo Zagreba koji se nalazi na začelju tabele.

U direktnom okršaju za prolazak u osminu finala najprestižnijeg takmičenja na Starom kontinentu, Milan je bio bolji rivala u momentima kada je to bilo najvažnije. Italijanski sastav je fenomenalnom realizacijom napravio razliku na terenu.

Teo Ernandez je poslao pravu bombu ka golu Salcburga u 4. minutu meča, ali je lopta pogodila stativu i sačuvala goste u ‘životu’. Nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje, koje je 10 minuta kasnije pretvoreno u vođstvo. Sandro Tonali je poslao fantastičan centaršut u srce kaznenog prostora, a tamo se najbolje snašao snažni Francuz, Olivije Žiru. Ubojiti golgeter je glavom poslao loptu u mrežu gostujućeg tima.

Tek što su igrači istrčali na teren posle najduže pauze usledio je ‘hladan tuš’ za Austrijance. Ponovo je Žiru demonstrirao koliko moćno loptu kontroliše glavom. Olivije je proigrao Radeta Krunića, a agilni vezista je istu poslao u mrežu Salcburga.

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 57. minutu, kada je odbitak u šesnaestercu pokupio Olivije Žiru i svoju brilijantnu partiju krunisao još jednim pogotkom.

Konačan rezultat postavljen je u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Junior Mesias nakon maestralnog solo prodora šutirao kao iz topa, a Filip Kon nije imao nikakve šanse da zaustavi njegov udarac.


Standings provided by Sofascore

Rezultati 6. kola grupne faze Lige šampiona – sreda:

Real Madrid – Seltik 5:1

Šahtjor – Lajpcig 0:4

Milan – Salcburg

Čelsi – Dinamo Zagreb

Kopenhagen – Borusija Dortmund

Juventus – Pari Sen Žermen

Makabi Haifa – Benfika

Mančester Siti – Sevilja

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter