2
ATP

FOTO: STARSPORT

FRANCUSKI PISAC PODIGAO TENISKI SVET NA NOGE: ‘Rafa i Rodžer su mašine, a Novak je čovek! Nije prokletsvo biti Srbin!’

Objavljeno: 31.10.22 u 11:15

Beson gost na Beogradskom sajmu knjiga!

Poznati francuski pisac, Patrik Beson, nedavno je izdao knjigu ‘Đoković: Odbijam. Rat zvezde‘, koju je ove godine imao priliku da predstavi i na Sajmu knjiga u Beogradu.

Oduševila je Besona Novakava odluka da se ne vakciniše i ostane pri svojoj odluci uprkos totalnoj diskriminaciji koju doživljava od tog trenutka. Impresioniran je Francuz karakterom koji Đoković poseduje, a vrlo direktan je bio u razgovoru za ‘Informer‘.

-Novak je ljudsko biće. Zato ponekad i greši. Rodžer Federer i Rafael Nadal su mašine, lepe i kvalitetne, ali i dalje samo mašine. Nole čita knjige, to je glavna razlika između njega i njegovih najvećih rivala. Originalan je i zanimljiv. On je čudo, baš kao i Srbija, gde, nažalost, ništa ne može biti jednostavno. Biti Srbin nije prokletstvo, ali ni blagoslov –  kazao je Francuz.

Pisac je poručio da ova knjiga nije samo posvećena Novaku, već slobodi izbora.

-Posle svega što je Novak preživeo, zaslužio je da neko napiše knjigu o njemu. I ja sam mislio da je pogrešio što se nije vakcinisao, ali kada sam istražio kako živi, shvatio sam da je u pravu. Nije hteo nešto neprovereno da unese u svoje telo, ali mnogi su to loše razumeli. Kada se na to još doda da je Srbin, jasno je zašto je tako odjeknulo širom sveta. Osuđen je na pravdi Boga – ističe Beson, koji smatra da nisu Australijanci tek onakon deportovali Novaka:

-Devet puta je bio šampion, pa su možda Australijanci hteli da se to promeni. Plan im je uspeo, pogotovo jer je miljenik Nadal osvojio trofej. Međutim, ako ga puste u Melburn u januaru, Novak će ga opet osvojiti – uveren je Francuz.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter