2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

IGRAČI SU REKLI DA JE OVO NAČIN KAKO TREBA DA IGRAMO: Željko Obradović zadovoljan na konferenciji, objasnio zašto je Balša igrao manje od minuta!

Objavljeno: 27.10.22 u 23:07

Novi trijumf za crno-bele.

Košarkaši Partizana zabeležili su drugu vezanu pobedu u Evroligi, tako što su bili bolji od Žalgirisa rezultatom 87:76. Nakon susreta, medijima se obratio trener crno-belih Željko Obradović koji je istakao da je Žalgiris ekipa koja igra čvrstu odbranu.

– Oni su tim koji menja odbranu u toku meča. Na kraju su odigrali sve ono što smo videli u prethodnim njihovim utakmicama. Sve je to bilo isto i svodilo se na preuzimanja. Kad smo igrali statično imali smo problem. Oni su iz te odbrane davali lake poene. Uspeli smo da kaznimo tu odbranu u poslednjih par minuta. Tim je shvatio neke stvari, odreagovao i zato smo dobili utakmicu. 

Partizan je mogao i ranije da prelomi meč, ali se Žalgiris vratio u utakmicu.

Ja sam izanalizirao 4 utakmice Žalgirisa. Ozbiljan su tim i odlično su vođeni sa klupe. Koriste visinsku prednost da spuste loptu dole. Kad smo imali 12 razlike nismo igrali po planu, nego smo srljali i oni su se vratili u utakmicu. Kada smo prepoznali sve, odigrali smo odlično do kraja. Zadovoljan sam sa činjenicom što smo im parirali u skoku. Oni su do danas bili vodeći u Evroligi po skoku u napadu. Nekoliko puta smo primili poene bez da igramo odbranu, to je neverovatno. Znam da sam možda dosadan, ali ja pričam o tome da je košarkaška utakmica stvar želje, volje i ako si koncentrisan možeš sve. Za mene je bila izuzetno dobra utakmica i zadovoljan sam. 

FOTO: STARSPORT

Evroliga je zaista izjednačena, a svedoci smo da je Virtus izgubio u Beogradu ubedljivo, a da je potom dobio Real.

– Liga je izjednačena. Mi smo prošlo kolo dobili Bolonju, a oni su sada Real. Svako svakog može da dobije. Timovi se dižu i padaju u zavisnosti od forme i svega. Ja vodim tim i želim da dobijemo svaku utakmicu. Olimpijakos koji je igrao izvanredno, večeras je izgubio kući od Monaka. Ne verujem da u Evroligi nešto može da se nazove velikim iznenađenjem. 

Obradović je potom prokomentarisao i minutažu Balše Koprivice koji je igrao samo 45 sekundi. On je istakao da sa igračima provodi dane i noći, kao i da će se sutra analizirati utakmica.

– To je moje dete. Nije valjda da ga neko više voli nego ja, koji provodim sa njima dane i noći. Ja pričam o koncentraciji. Sutra ću im pokazati video, sve greške. Rekao sam im mnogo puta, ne pravim vam ja izmenu, vi sami sebe menjate. Ja bih voleo da vodim idealnu utakmicu, da svi igraju po 18 minuta, ali to nije realno. 

FOTO: STARSPORT

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

2 Komentara

  1. „Svako svakog moze da dobije“..OSIM kk FENjERASA iz MUTANT „PRODUKCIJE“ qazde patRljastog ‘izgleda’ i oblika, tj. visine do ‘struka’ DV, sto bih rekao-TAMAN!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Zna li se nesto jel reko da nema pare i da zive od toga sto vole svoj klub ? Ili je sad sve super samo do sledeceg vidjenja

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter