0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SIMULTANKA KEVINA PANTERA: Kapiten crno-belih srušio uporne Litvance za drugi trijumf Partizana u Evroligi!

Objavljeno: 27.10.22 u 22:35

Kakva partija Kevina Pantera – fenomenalno!

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Žalgirisa rezultatom 87:76 u petom kolu Evrolige i sada su na skoru dve pobede i tri poraza.

Partizan je odlično otvorio ovu utakmicu, posebno defanzivno. Žalgiris je za šest minuta ubacio svega sedam poena.

Na četiri minuta pre kraja prve deonice rezultat je bio 15:7 za crno-bele, međutim, tada Lekavičijus serijom 5:0 vraća svoju ekipu u rezultatski priključak.

Prišli su gosti i na -1, ali onda prvo trojka Nanelija, pa krađa i zakucavanje Egzuma za povratak na šest razlike – 20:14.

Ipak gosti su prvo trojkom, pa ukradenom loptom Butkevičijusa ponovo prišao na poen zaostatka. U poslednjoj sekundi prve deonice, Žalgiris je došao do prednosti nakon još jedne trojke Lekavičijusa.

Nakon prve četvrtine bilo je – 22:20 za goste.

FOTO: STARSPORT

Drugu deonicu crno-beli su otvorili serijom 7:0, koju je prekinuo veoma teško pogođenom Edgaras Ulanovas.

Vrlo agresivni su bili konstantno igrači Partizana, a nakon još jedne ukradene lopte i zakucavanja Kevina Pantera, Arena je eksplodirala, a Parni valjak otišao na +6.

Vrlo je inspirisan bio kapiten crno-belih, nakon onog očajnog meča u Baru. Prvi put je prednost bila dvocifrena na 4 i po minuta do kraja prvog poluvremena nakon trojke Pantera (40:30).

Na poluvremenu 44:36 za crno-bele, a kapiten Kevin Panter je izdominirao sa 15 poena.

FOTO: STARSPORT

Treću četvrtinu Partizan je dobro otvorio i prednost je varilala između 6 i 12 razlike. Međutim, serijom pogodaka gosti su stigli do izjednačenja na nešto više od 2 minuta do kraja ovog perioda (54:54).

Istu je prekinuo trojkom Anđušić i raspalio dvoranu.

Posle tri četvrtine rezultat je bio – 60:57, za crno-bele.

U poslednjoj četvrtini Parni valjak je uspevao da održava Žalgiris na „bezbednoj“ distanci, dok je u napadu briljirao Kevin Panter koji je čini se i prelomio susret na 4 minuta do kraja kada je pogodio za dva uz faul i velikih +8.

Na kraju, pobeda crno-belih 87:76, a kapiten Partizan, Kevin Panter, ubacio je čak 26 poena i pokazao da je utakmica u Baru bila samo loš dan.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter