1
Domaći fudbal

UEFA Youth League 2019-2020 Crvena Zvezda Beograd v Olympiakos Piraeus Aleksandar Ilic, Milos Pantovic, David Pisar (Crvena Zvezda) Beograd 1.10.2019 foto : Marko Spasojevic/Starsportphoto.com©

GDE SU SADA ZVEZDINI KLINCI KOJI SU IGRALI OSMINUFINALA LIGE ŠAMPIONA: Dokaz da uspeh u mlađim selekcijama nije garant za dobru i uspešnu karijeru u prvom timu!

Objavljeno: 27.10.22 u 17:22

Delovalo je kao da će ‘crveno-beli’ mnogo profitirati od njih, ali se pokazalo suprotno.

Prelazak iz mlađih kategorija u prvi tim nikada nije lak. Nema pravila, neretko najbolji iz mlađih selekcija nikada ne uspeju da izađu na ‘pravi put’ dok neki igrači koji su se možda slabije isticali, uspevaju da naprave ozbiljne i zavidne karijere. Zvezdina generacija juniora predvođena Slavoljubom Đorđevićem je 2020. godine stigla do osminefinala omladinske Lige šampiona, gde ih je izbacio Mitiland. Ipak, delovalo je da ovi momci imaju više nego svetlu budućnost, jer su igrali fenomenalno.. Na veliku žalost, većina njih nikada nije ni zaigrala za prvi tim Zvezde, a evo gde su tih startnih 11 danas:

Andrija Katić – Nakon višegodišnjeg bivanja u mlađih selekcijama Crvene zvezde, Katić je napustio Ljutice Bogdana. U julu je stigao u Voždovac, za koji je zabeležio samo jedan nastup i to u okviru Kupa Srbije. On je kroz mlađe selekcije imao ozbiljnu konkurenciju u vidu Gordića, Stankovića, Lukića i drugih sjajnih čuvara mreže.

Stefan Mitrović – Reč je o desnom beku za kog se smatralo da je budućnost ‘crveno-belih’ koji su godinama kuburili na toj poziciji. Nakon velikog uspeha sa četom Slavoljuba Đorđevića, Mitrović je bio deo Proletera gde nije dobio pravu šansu, zatim je nastupao za Brodarac (prim. aut. filijalu Proletera), odakle je ovog leta stigao u Rad sa Banjice gde za sada briljira. Na 12 utakmica u Prvoj ligi Srbije upisao je tri pogotka i jedan je od najboljih bekova u ligi.

UEFA Youth League 2019-2020
Crvena Zvezda Beograd v Olympiakos Piraeus
Borislav Burmaz (R) and Apostolos Martinis (L)
Beograd 1.10.2019
foto : Marko Spasojevic/Starsportphoto.com©

Aleksandar Lukić – Mladi štoper trenutno svoju sreću traži u Prvoj ligi Srbije braneći boje IMT-a. On je i dalje fudbaler Crvene zvezde, na pozajmici u redovima ‘traktorista’. Rođeni beograđanin za sada igra izuzetno dobro u drugom rangu srpskog fudbala.

Nikola Savić – Od jula 2021. godine je među ‘Traktoristima’ i igra odlično. Skuplja jako bitne seniorske minute i deluje sve zrelije kako vreme odmiče. Nakon Zvezde bio je u Voždovcu i Ušću, da bi sa IMT-om potpisao ugovor do 2024. godine. Definitivno neko na koga se najmanje obraćala pažnja, a za sada mnogo obećava.

Uroš Blagojević – Poput nekolicine svojih saigrača i on je svoju sreću odlučio da traži kroz Prvu ligu Srbije, braneći boje Rada. Prethodnu sezonu proveo je u Radničkom iz Kragujevca, da bi u septembru ove godine stigao u Rad. Zanimljivo da nikada nije dobio šansu da se dokaže u ‘crveno-belom’ posebno uzimajući u obzir da Crvena zvezda godinama ‘kuburi’ baš na poziciji levog beka.

UEFA Youth League 2019-2020
Crvena Zvezda Beograd v Olympiakos Piraeus
Aleksa Matic (L) Kristijan Belic,Martin Novakovic (R)
Beograd 1.10.2019
foto : Marko Spasojevic/Starsportphoto.com©

Aleksa Matić – Ovaj dečko predstavljao je strah i trepet u svim mlađim kategorijama tima iz Ljutice Bogdana. Fantastični vezista, siguran i snažan plenio je svojim umećem. Neobjašnjivo je kako se nije izborio za svoje ‘mesto pod sunce’. Ovog leta okončao je svoje obitavanje u omladinskom pogonu Crvene zvede i preselio se u beloruski Minsk. Igrao dosta redovno, pruža kvalitetne partije i skreće pažnju na sebe. Definitivno neko čiji razvoj treba pomno pratiti.

Martin Novaković – Jedan od igrača koji nastupa u Superligi Srbije. Rodom iz Zaječara, Martin je prvo bio deo Partizanove omladinske škole, da bi direktno prešao u Zvezdinu. Trenutno se nalazi u Voždovcu gde je zabeležio osam nastupa u dosadašnjem toku šampionata.

Ilija Babić – Savršen primer toga da mu nije legao prelazak iz omladinaca u prvi tim. Iako njegovo fudbalsko znanje nije upitno, Babić prosto ne može da se snađe od prelaska u prvi tim. Zajedno sa Radulovićem otisnuo se u Novi Sad, brani boje Mladosti GAT, ali ne deluje dobro to što radi. Videćemo kako će dalje ići njegovo fudbalsko razvijanje.

Andrija Radulovic (L)
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Novi Pazar
Beograd, 06.03.2022.
foto:Starsport.rs ©

Andrija Radulović – Dečko koji je možda i najviše napravio iz ove generacije. Debitovao je za prvi tim, postigao pogodak i zabeležio nekoliko nastupa. Od letos je na pozajmici u ekipi Mladost GAT i redovan je na terenima Superlige Srbije. Na 14 odigranih utakmica upisao je četiri pogotka i on je neko na koga bi Crvena zvezda mogla ozbiljno da računa u budućnosti.

Petar Piplica – Nakon Crvene zvezde zadesio ga je strmoglav pad.. Svega 20 godina ima, pred njim je nesumnjivo dug put, ali zaista neverovatno kako je prošao put od postizanja pogotka protiv omladinskog tima Totenhema, do toga da sada brani boje Prve Iskre koja se takmiči u Srpskoj ligi Beograd (3. rang). Bio je deo Smedereva, a od februara ove godine je u Bariču.

UEFA Youth League 2019-2020
Crvena Zvezda Beograd v Olympiakos Piraeus
Petar Piplica (L) and Polykarpos Katsavakis (R)
Beograd 1.10.2019
foto : Marko Spasojevic/Starsportphoto.com©

Borisav Burmaz – Dok je igrao sa svojim godištem bio je neverovatno opasan i ubojit.. Sada se to malo smanjilo, ali i dalje povremeno pokazuje i dokazuje zašto dobija šansu. Nastupa za Voždovac i ove sezone je na 16 nastupa u Superligi postigao tri pogotka. Bio je deo Grafičara (kao i većina spomenutih) i Radničkog iz Kragujevca.

0
0

1 Komentara

  1. HITNA PRIVATIZACIJA u Zvezdi! Ovo otuđeno rukovodstvo Zvezde gleda samo u Afriku i dovodi razne berače banana koje predstavlja kao “pojačanja”! Zar primer ovih sadašnjih Afrikanaca nije najbolja potvrda žalosnog proterivanja Zvezdinih mladih igrača?! Doveli su nekog Mustafu koji izgleda kao muva zunzara na terenu. Oni dovode Afrikance samo da bi se ugrađivali u njihove ugovore, baš njih briga za razvoj Zvezdine dece i za srpski fudbal. Važno je da Afrika napreduje (u prazno)!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter