0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RENDULIĆ ZADOVOLJAN DRUGIM POLUVREMENOM: ‘Prepoznatljiva holandska škola, nisu slučajno šampioni!’

Objavljeno: 25.10.22 u 22:15

Omladinska selekcija Crvene zvezde je remizirala protiv AZ Alkmara rezultatom 2:2 u okviru prve utakmice drugog kola Lige šampiona za mlade.

Šef stručnog štaba juniora Crvene zvezde – Zoran Rendulić je izneo utiske posle odličnog izdanja crveno-belih u drugompoluvremenu i herojskoj partiji mladih fudbalera.

‘Mislim da smo prvo poluvreme utakmice prepustili protivniku i da nismo uopšte igrali. Nismo prikazali ništa od onoga što smo dogovorili pre meča. Slično je izgledala utakmica prvih pola sata protiv Sportinga. Međutim, na poluvremenu smo se dogovorili šta treba da radimo i momci su već posle prva tri minuta i gola videli da mogu. Pričali smo, gledali video analizu, igrali protiv jedne ozbiljne ekipe, nismo još ništa uradili, ali došli smo do toga da imamo aktivan rezultat. To ne mora ništa da znači, smatram da nas očekuje mnogo ozbiljnija utakmica u Beogradu’ – rekao je Rendulić.

FOTO: FK Crvena zvezda

Izdigli su se Zvezdini juniori u nastavku utakmice, postigli dva gola i obezbedili odličan rezultat za revanš susret 1. novembra.

– Znali smo da su mnogo dobri na lopti, to je prepoznatljiva holandska škola. Nisu slučajno šampioni Holandije. Međutim, dosta smo im pomogli u smislu da smo stajali daleko od igrača. Dali smo im samopouzdanje, pogotovo posle prvog gola koji smo lako primili. Izdržali smo dobro prvo poluvreme da je ostalo 2:0, ali i kod 2:1 smo imali dva zicera što je značilo da smo i mi mogli da rešimo. Mislim da ćemo bolje pripremiti utakmicu, opet su momci dobili samopouzdanje. Mnogo je značila utakmica protiv Sportinga na psihološkom planu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Veliku i značajnu ulogu su imali mladi momci koji redovno rade i konkurišu za sastav u prvom timu Crvene zvezde.

– Kod tri igrača iz prvog tima, Lekovića, Stankovića i Mijatovića se vidi da nisu u ritmu, ali to je i normalno. Njima će mnogo značiti utakmica i za dalje izazove u prvom timu, kao i za revanš.

FOTO: FK Crvena zvezda

Mladi strateg još jednom ističe da njegove izabranike očekuje veliki ispit i posao u revanšu, ali da njegova ekipa neprestano napreduje.

– Pričam konstantno igračima da moraju 90 minuta da drže visok ritam. Protiv Sportinga smo isto odigrali vrhunsko drugo poluvreme. Nerviram se jer protivniku dajemo 30 minuta da mnogo prostora i slobode na terenu, ali to je proces sazrevanja. To su momci koji treba da pređu u seniorski fudbal. Ovo su neviđena iskustva, tri evropske utakmice od Omonije do Sportinga i sad AZ Alkmara. Iz utakmice u utakmicu ćemo izgledati sve bolje i pokušati da izdržimo 90 minuta visok ritam ofanzivno i defanzivno. U drugom poluvremenu smo pokazali da možemo da igramo odličan fudbal. Tek treba da se spremimo, očekuje nas teška utakmica u revanšu – zaključio je Rendulić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter