0
Fudbal

UEFA Futsal-EURO 2016 Gianni Infantino FIFA Zdravko Mamic Beograd, 13.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

REČI ZDRAVKA MAMIĆA KOJE ĆE ODUŠEVITI SRBIJU: „Ranije su vam tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića!“

Objavljeno: 21.10.22 u 13:32

Potpuno iskren, kao i obično.

Zdravko Mamić je čovek koji je jedan od najzaslužnijih za uspehe Dinama u poslednjih 20 godina. Izdigao je klub iz Zagreba na stepenicu iznad svih u regionu. Sada kada više nije u Dinamu ima vremena za neke druge stvari.

Uoči Mundijala u Kataru u intervju za srpske medije hvalio je selektora naše reprezentacije, Dragana Stojkovića.

Piksi i ja smo približnih godina, obojica smo u fudbalu decenijama, ali nikada se nismo upoznali. To ne znači da ne pratim šta radi i da nisam upoznat sa svim što je uradio tokom karijere. Divio sam mu se kao igraču. Bio je veliki, osvajao titule i njegovi potezi nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Poseduje šampionski gen, koji mu, siguran sam, mnogo pomaže i u trenerskom poslu. Zbog toga se ne bih iznenadio da Srbija napravi nešto veliko u Kataru. Može daleko da dogura. – istakao je nekadašnji funkcioner Dinama.

UEFA Futsal-EURO 2016
Gianni Infantino FIFA
Zdravko Mamic
Beograd, 13.02.2016.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Još jednom podvukao je paralelu između reprezentacija Hrvatske i Srbije. Pre svega osvrnuo se na Hrvatsku.

Mnogo puta sam poredio Hrvatsku i Srbiju, jer su mi često postavljali pitanje šta je to što Hrvatska ima, a Srbiji nedostaje. Nema nikakve dileme da je Hrvatska dobra, jer se godinama bori i opstaje u vrhu svetskog fudbala. U poslednjih 20 i nešto godina jednom je bila druga, a jednom treća na svetu. To govori o konstantnosti. – kazao je on.

Zatim se dotakao i Srbije i rekao da sada konačno selektor sklapa tim, a ne menadžeri i vlasnici kafića kako on navodi.

Uvek sam govorio da je po kvalitetu Srbija tu negde, ali joj fali kult reprezentacije. Ranije su vaš tim sastavljali menadžeri i vlasnici kafića i gurali su svoje igrače. Toga više nema i siguran sam da se slične stvari neće dogoditi dok god je Piksi selektor. On bira samo one igrače koji zaslužuju da igraju, zna dobro šta je reprezentacija i kako se pobeđuje, drži sve pod kontrolom. To je preduslov da bi reprezentacija bila uspešna. – zaključio je Mamić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter