0
Domaći fudbal

during the Partizan v Napredak Krusevac - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Partizan (JNA) on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN SLAVIO PROTIV NAPRETKA: Crno-beli potpuno kontrolisali igru – Vujačić pogodio, a Petrić oduševio! (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.22 u 18:39

Crno-beli napadaju od prvog minuta.

Partizan je u zaostalom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije savladao Napredak sa 1:0. Strelac je bio Igor Vujačić, a treba istaći i odličnog golmana gostiju – Nikole Petrića, koji je nebrojeno puta sačuvao svoj tim.

PRVO POLUVREME:

Već u 5. minutu, videli smo prvu opasnost po gol gostiju. Nakon nekoliko dobrih finti, Dijabate se probio do ivice kaznenog prostora, pokušao je da proigra Meniga, ali je on zakasnio.

Samo minut kasnije, apsolutni heroj je bio golman Napretka Petrić, koji je uspeo da odbrani udarac Meniga sa samo 5-6 metara. Petrić se ponovo istakao u 10. minutu – Partizan je sjajno napdao, Filipović je odigrao za Rikarda, koji je uputio šut sa leve strane, ali je čuvar mreže gostiju bio na pravom mestu.

Nema sumnje da je glavna snaga Napretka golman, što se pokazalo i treći put u 13. minutu. Nakon komešanja, Natho je šutirao sa oko 16 metara, a Petrić je ponovo bio siguran. Što se tiče faze napada, gosti nisu uspeli ozbiljnije da zaprete.

Novu odličnu priliku Partizan je imao u 30. minutu. Rikardo Gomeš se našao u dobroj poziciji, šutirao je, a neverovatni Petrić uspeo je da zabeleži novu odbranu.

Ipak, minut kasnije, više ništa nije bilo do njega. Nakon šuta Meniga, lopta se odbila do Uroševića, koji je sjajno osetio priliku, produžio je pas do Vujačića, a crnogorski reprezentativac je uputio dobar udarac i konačno savladao Petrića.

Napredak je u 37. minutu imao slobodan udarac sa desne strane. Krstić je sjajno centrirao, Kerkez je igrao glavom, ali je golman Partizana Popović uspeo da spasi loptu sa same gol linije. Arbitar je nakon VAR provere zaključio da lopta nije prešla gol linuju svojim celim obimom pa je ostalo 1:0.

Imao je Napredak dobru šansu u 45. minutu. Matić je šutirao sa leve strane, lopta je zakačila Vujačića, ali je Popović pravovremenom reakcijom odbio loptu u korner.

DRUGO POLUVREME:

Nastavio je Partizan da napada i u drugom delu igre. U 54. minutu je malo falilo da dođe i do autogola gostiju, kada je nakon odbrane Petrića, lopta dotakla defanzivca Napretka i tako završila pored leve stative.

Crno-beli su želeli da dođu do novog gola, ali je odbrana Napretka na čelu sa Petrićem, zaista bila na visini zadatka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Rikardo Gomeš je u 62. minutu pao u šesnaestercu Napretka, ali sudija Tomić nije pokazao na belu tačku. Potom je lekarska ekipa ukazala pomoć centarforu crno-belih i meč je brzo nastavljen.

U samoj završnici meča, Partizan nije želeo mnogo da rizikuje, pa smo videli nešto mirnijih poslednjih 15-tak minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter