2
Domaći fudbal

Crvena Zvezda v Spartak, Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Rajko Mitic (Marakana) on October 09, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OCENE ZVEZDINIH LETOŠNJIH POJAČANJA: Jedna čista 10-ka i jedan ‘kec ko vrata’ – Ko je najviše pokazao, a ko najviše razočarao!? (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.22 u 12:22

Nekoliko pogodaka, ali mnogo više promašaja!

Skauting služba Crvene zvezde se već godinama nalazi pod rafalnom paljbom navijača, zbog kako se navodi, dovođenja igrača diskutabilnog kvaliteta. Nakon tri meseca fudbala u novoj sezoni i još jednog zanimljivog prelaznog roka za tim iz Ljutice Bogdana, ovo su ocene igrača, bazirane na očekivanjima i učinjenom otkad su došli.

Osman Bukari – 7/10 – Nakon simultanke protiv Pjunika, navijači Crvene zvezde postavili su svoja očekivanja jako visoko, kada je ovaj momak u pitanju. Spreman da ‘slomi’ bilo koga jedan na jedan, ali isto tako ne uvek u potpunosti skoncentrisan u završnici. Lepota ga je gledati dok dribla, ali jedino što se na kraju broji su golovi i asistencije, a on u tome može još dosta da napreduje. Svakako jako dobro pojačanje Crvene zvezde.

Osman Bukari
Crvena Zvezda v AS Monaco during the UEFA Europa League group H match Season 2022/2023 match at stadium Rajko Mitic on September 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kings Kangva – 5/10 – ‘Ako se po jutru dan poznaje’, krilatica je koju ne možemo vezati za zambijskog vezistu. Kangva je počeo sjajno sezonu, delovao je kao unapređena verzija Kange, ali kako su dolazili bitniji mečevi, tako je i on sve slabije igrao. Stiče se utisak da bi ponovo mogao da pronađe svoju formu. Ovakva ocena prouzrokovana je slabijim partijama u bitnim mečevima.

Aleksandar Pesic scores the goal
Crvena Zvezda v Napredak during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match at stadium Rajko Mitic on September 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Aleksandar Pešić – 6/10 – Kada si napadač u Crvenoj zvezdi od tebe se očekuje da svaku utakmicu postižeš golove. Odlaskom Pavkova i Ohija, sav teren je pao na Šilju. Kada tim igra loše, podložni kritikama su svi, pa i on u velikoj meri. Ipak, istina je da je uspeo da postiže golove u nekim veoma bitnim utakmicama i momentima za ekipu, a umeo je i da se nađe u ulozi asistenta. Treba biti pošten i istaći da on može mnogo više, ali da je njegovo trenutno samopouzdanje više nego poljuljano.

Egor Prucev – Premalo vremena da bi uopšte mogao da se da neki ozbiljniji komentar.

Stefan Mitrović – 10/10 – Nešto najbolje što je skauting tim Mitra Mrkele uradio u poslednji tri godine. Mitrović prosto žari i pali – pritom je još uvek klinac. Fudbalski bezobrazan, sjajnog šuta i fenomenalne brzine, mogao bi da bude velika uzdanica za budućnost ‘crveno-belih’. Definitivno najbolja akvizicija ovog leta.

Irakli Azarovi – 2/10 – Iako gotovo da nije ni igrao, ono što je prikazao u prvom poluvremenu protiv Javora bilo je traumatično za posmatranje i bez sumnje jedan od najgorih debija u istoriji Crvene zvezde.

Kalifa Kulibali – 1/10 – Ako je Mitrović nešto najbolje, onda je ovaj momak nešto najgore što se desilo Zvezdi. Nespreman, krut, veoma upitnog fudbalskog znanja.. Za ovakve ‘potpise’ bi neko trebao da odgovara pred ‘fudbalskim sudom’.

Califa Coulibaly
Crvena Zvezda v TSC, Mozzart Super Liga 2022/2023 at stadium Rajko Mitic on September 04, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nemanja Milunović – 5/10 – Povratnik u crveno-beli dres je podsetio na svoje partije iz prošlosti, ali samo na momente. Stiče se utisak da je njegovim dolaskom Eraković prisilno pomeren na desnog beka, što je nesumnjivo uticalo na Zvezdine igre. U duelu sa Makabijem poklekao protiv snažnog rivala. Imao je i neke dosta korektne partije, ali ništa više od toga.

FOTO: FK Crvena zvezda

Srđan Mijailović – 4/10 – Ocena prouzrokavana činjenicom da ništa ‘bitno’ nije odigrao otkad je stigao. Njegovu ulogu apsolutno je mogao da igra i neki ‘klinac’ iz omladinskog pogona, ali videćemo kakva je ideja trenera Milojevića kada je Srđan u pitanju. Fudbalski kvaliteti nisu upitni, znamo šta možemo da očekujemo od njega, ali svakako vrlo skromno pojačanje za Zvezdu.

Vuk Bogdanović – Ovaj dečko ni sam nije siguran gde je. Potpisao ugovor, dobio dres, ali od tada ni traga, ni glasa od njega.

 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter