0
Ostali sportovi

FOTO: Streljački savez Srbije

SRPSKI SENIORI POGODILI BRONZU NA SVETSKOM PRVENSTVU: Nastavili su sa sjajnim uspesima!

Objavljeno: 16.10.22 u 15:22

Uspešan niz srpskih strelaca na Svetskom prvenstvu u Kairu, započet u subotu, nastavljen je u nedelju. Srpski muški tim vazdušnom puškom (Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević) je osvojio bronzanu medalju u ekipnom takmičenju.

Kvalifikacije u ovoj disciplini su održane u subotu. Srbija je u izjednačenoj borbi u drugoj fazi kvalifikacija zauzela četvrto mesto i izborila meč za bronzu sa Mađarima, koji su bili treći.

Za razliku od kvalifikacija, u duelu za medalju neizvesnosti nije bilo. Srpski trio je od početka dominirao i do trijumfa došao već posle 10 hitaca. Naš tim je Mađare savladao 16:4 u poenima (tim sa boljim zbirom rezultata posle svake serije dobija dva poena).

FOTO: Streljački savez Srbije

Svi članovi srpske ekipe su odlično gađali i nisu dozvolili mađarskom sastavu, u kome su bili sjajni Ištvan Peni, zatim Zalan Pekler i Peter Šomođi da im pripreti.

Sebić, Stefanović i Kovačević su posle nekoliko ekipnih medalja na Evropskim prvenstvima, Svetskim kupovima, prvi put došli do postolja u timskom takmčenju na šampionatu sveta.

U duelu za zlato sastale su se azijske selekcije, a Indija je pobedila Kinu.

Danas se takmičio i muški tim vazdušnim pištoljem (Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov). U prvoj fazi kvalifikacija naš sastav je, u konkurenciji 22 ekipe, zauzeo deseto mesto. Od osme pozicije i plasmana u drugu rundu, Srbiju su delila dva kruga.

FOTO: Streljački savez Srbije

U ponedeljak su na programu takmičenja miks parova vazdušnom puškom i pištoljem.

Vazdušna puška, muškarci, ekipno, medalje: 1. Indija, 2. Kina, 3. Srbija.

Mečevi za medalje – za zlato: IndijaKina 16:10, za bronzu: SrbijaMađarska 16:4

Vazdušni pištolj, muškarci, ekipno, prva faza kvalifikacija: 1. Indija 878, 2. Kina 873, 3. Južna Koreja 871… 10. Srbija (Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić) 858…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter