0
Ostali sportovi

(191121) -- PUTIAN, Nov. 21, 2019 (Xinhua) -- Zorana Arunovic of Serbia competes during the women's 10m air pistol final at the ISSF World Cup Final in Putian, southeast China's Fujian Province, Nov. 21, 2019. (Xinhua/Lin Shanchuan)

SRBIJA IMA PRVOG PUTNIKA NA OLIMPIJSKE IGRE: Zorana Arunović ispunila normu za Pariz!

Objavljeno: 15.10.22 u 18:51

Bravo!

Srpska strelkinja, Zorana Arunović, osvojila je bronzu na Svetskom prvenstvu u Egiptu.

Ona je trećim najboljim hicem u disciplini vazdušni pištolj sa razdaljine od 10 metara obezbedila sebi put u Pariz i Olimpijske igre 2024. godine.

Zorana je prvi sportista iz Srbije koji obezbedio olimpijsku normu.

Zorana Arunovic Serbia – Turkey FIBA kvalifikacije za Eurobasket 2021 15.11.2019. Novembar 15. Beograd, Srbija (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

 

Biće joj ovo četvrte Olimpijske igre u nizu, s obzirom da je od 2012. godine redovni učesnik.

Danas je u kvalifikacijama bila odlična, a finale je obezbedila kao drugoplasirana. Tokom finalne serije imala je uspone i padove, što joj je na kraju donelo treće mesto.

Na kraju, pri preseku za bronzu bila je za samo 0,1 krug iza Kineskinje Lu, koja se na kraju okitila zlatom. Na drugom mestu završila je Grkinja Ana Korakaki.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter