0
Evrokupovi

Fudbal Super League Season 2018-2019 Macva v Crvena Zvezda Ivica Kralj (R) Sabac, 28.09.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KRALJ PREZADOVOLJAN POBEDOM NAD KELNOM: ‘Mogu malo da se opustim, vreme je za uživanje!’

Objavljeno: 14.10.22 u 19:11

Juče su na svom stadionu pisali istoriju protiv nemačkog Kelna.

Sportski direktor Partizana i legendarni golman Ivica Kralj bio je više nego zadovoljan nakon što su ‘crno-beli’ u potpunosti nadigrali Keln i ostvarili veoma bitnu pobedu. Svestan je i sam koliko ovo znači navijačima Partizana.

‘Mogu malo da se opustim i kažem da je ovo zaista vreme za uživanje nas partizanovaca.’ – rekao je Kralj i potom dodao:

‘Svi smo veoma srećni posle dve pobede nad Kelnom, svi u klubu su zadovoljni i ponosni na igrače, trenera Petrića i stručni štab, koji su u minulih sedam dana ostvarili dve velike evropske pobede. Rekao sam odmah posle žreba u kome smo dobili Nicu i Keln da će to biti prilika da se odmerimo sa sjajnim ekipama i uživamo u fudbalu, kakav god epilog bio, ali su momci premašili očekivanja i pokazali da mogu da se nose sa svima. Raduje me pogled na tabelu grupe D, Partizan je prvi, osvojio je osam bodova, a mogli smo i sigurno još dva više da smo ostali igrački egal u Češkoj. Ponoviću, jer zaista iskreno tako razmišljam – igrači, trener Petrić i kompletan stručni štab zaslužuju veliko poštovanje i pohvale čak i da epilog sa Kelnom nije bio ovakav, jer su dali poslednji atom na terenu.’ – reči su nekada legendarnog golmana.

FOTO: STARSPORT

Neosporno je da je prekopotreban mir ‘crno-belima’ donelo angažovanje Gordana Petrića.

‘Istina, ali nije još ništa gotovo. Imamo gostovanje Nici, videćemo kako ćemo tamo da izgledamo, potom dočekujemo Slovacko. Ne smemo da zaboravimo da uporedo igramo takmičenje koje nam je prioritet – Superligi I da će biti potrebno mnogo energije kako bi se izguralo na pravi način. Važno je da se u Ligi konferencija trenutno samo mi pitamo o krajnjem ishodu, jer ta pozicija nam daje određeno rasterećenje, što igračima svakako prija. Bitno je da ostanu fokusirani i da, kao i do sada, idu od utakmice do utakmice.’ – prokomentarisao je Ivica.

FOTO: STARSPORT

Nije skrivao svoje oduševljenje i zadovoljstvo nakon pobede nad nemačkim Kelnom.

‘Ponosan sam zaista, ovo je Partizan koji voli svaki navijač, pa i moja malenkost i težićemo svi da ostane tako. Proces nije bio jednostavan, ali je Gordan, uz saradnike Alberta Nađa, Strahinju Pandurovića, Nemanju Jovšića, analitičare i kondicione trenere, oživeo tim i vratio ga na fudbalsku mapu Evrope. Nećemo se, naravno, zadovoljiti učinjenim, niti smemo da živimo na lovorikama i stajemo, Partizan je klub u kome morate da se dokazujete i potvrđujete svakoga dana i ono što je bilo juče već danas je samo lepa prošlost. Za budućnost i to onu srećnu i lepu morate da se izborite i date i poslednju kap znoja.’ – zaključio je sportski direktor Partizana za Telegraf.

Ivica je na mesto sportskog direktora imenovan nakon nešto lošijeg starta sezone. Iako je bio dosta osporavan i mnogo se sumnjalo u njegov rad, on je svima dokazao koliko zapravo može, formirajući jedan zaista moćan tim, koji je dva puta u nizu ‘preslišao’ ekipu iz Bundeslige.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter