0
Odbojka

FOTO: OSSRB

SELEKTOR SRBIJE SIJA OD SREĆE, A KAKO I NE BI: „Još samo jedan korak do našeg sna!“

Objavljeno: 13.10.22 u 08:34

Velika pobeda.

Odbojkašice Srbije sinoć su u polufinalu Svetskog prvenstva pobedile Ameriku – 3:1 i plasirale se u novo finale. Na taj način obezbedile su novu medalju, a sada je to već postala tradicija.

Selektor Danijele Santareli bio je veoma zadovoljan, ali svestan je da najteži zadatak tek dolazi.

Nisam mnogo slavio jer je pred nama finale i imamo još jedan korak do našeg sna, a uz to sam i veoma umoran. Posle jučerašnje utakmice sam veoma umoran, vidite moje oči. Nadam se da ću dobro spavati. Međutim, veoma sam ponosan na tim i igračice, osoblje, federaciju, sve… Svi su dali svoje najbolje da nas stave u najbolju poziciju. Ovo je neverovatan rezultat jer je to skroz drugačija ekipa u odnosu na ranije. Svi pričaju o Srbiji, onoj od pre četiri godine, ali ova je skroz drugačija. – istakao je Italijan.

Fokus se sada prebacuje na pripremu finala, kako fizičku tako i psihičku.

Pobedili smo Ameriku, tri puta tokom ovog leta. Sjajan rezultat za nas. Pobedili smo i Poljsku pred njihovim navijačima, ali još uvek nije kraj. Moramo odmoriti i analizirati, uraditi najviše što možemo da dođemo do zlatne medalje. – rekao je selektor Srbije.

Za kraj, upitan za koga će navijati u drugom polufinalu koje je na programu večeras. Sastaju se Brazil i Italija od 20 časova.

Iz više razloga. Nije samo zato što sam Italijan, što imam prijatelje tamo, bivše igračice, svoju ženu (smeh)… Biću srećan ako Italija bude u finalu. Za mene bi igranje protiv njih bilo neverovatno. Finale Svetskog prvenstva je na svake četiri godine, a ovaj neverovatni tim je već drugi put tu. Neverovatan rezultat. – zaključio je Santareli.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter