0
Odbojka

FOTO: OSSRB

BRAVO ODBOJKAŠICE: Preko Amerike do medalje na SP! (FOTO)

Objavljeno: 12.10.22 u 22:38

Fenomenalne odbojkašice su se plasirale u finale Svetskog prvenstva, savladavši reprezentaciju SAD-a rezultatom 3:1 i već osigurale medalju.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ima niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima od 2015. godine,a ove večeri su udarile još jednu recku. Način na koji su se plasirale u veliko finale je stvarno neverovatan, jer imaju maksimalan učinak, odnosno sve pobede na Svetskom prvenstu.

FOTO: OSSRB

Po setovima je bilo 25:21, 25:20, 17:25 i 25:23.

Sjajna predstava Tijane Bošković i drugarica u još jednom fantastičnom meču protiv SAD. Savladale su izabranice Danijelea Santarelija drugi put Amerikanke na ovom SP i uz to zabeležile 11. uzastopnu pobedu, uz samo pet izgubljenih setova.

Najvažnije je ipak da će Srbija braniti titulu osvojenu u Jokohami pre četiri godine.

Odlično je Srbija odigrala prva dva seta i sigurnom, preciznom, ali i borbenom i kvalitetnom igrom stigla do vođstva od 2:0. Usledio je pad u igri u trećem setu, što su Amerikanke iskoristile i smanjile prednost Srbije na 2:1 u setovima. U četvrtom setu se vodila rovovska borba, u kojoj je Srbija u završnici uspela da preokrene rezultat, a zatim i iskoristi treću meč loptu za plasman u finale Svetskog prvenstva.

U drugom polufinalu, u Apeldornu će igrati ItalijaBrazil sutra (četvrtak, 13. oktobar) od 20.00 časova. Srbija će u finalu igrati protiv pobednika tog duela, u subotu, 15. oktobra od 20.00 časova u Apeldornu, u Holandiji.

U meču za treće mesto, istog dana od 16.00 časova igraće SAD i poražena selekcija iz meča ItalijaBrazil.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter