0
Ostali sportovi

FOTO: KSS

ORLIĆI PORAŽENI POSLE NEVIĐENE DRAME U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Zlato izmaklo u poslednjim sekundama! (VIDEO)

Objavljeno: 10.10.22 u 09:15

Nikola Kovačević izabran je u najbolju trojku šampionata.

Reprezentacija Srbije 3×3 U23 ostvarila je veliki uspeh pošto je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Bukureštu! Ekipa u sastavu Nikola Kovačević, Nikola Lazić, Miloš Antić i Aleksa Stojanović, poražena je u finalu posle dramatične završnice od Poljske 21:20. Naš tim je vodio tokom celog meča, ali je u finišu nedostajalo malo sreće i koncentracije za trijumf. Nikola Kovačević izabran je u najbolju trojku šampionata.

Posle izjednačenog početka, Kovačević je pogodio dve dvojke za 7:3, a nešto kasnije podigao je prednost posle faula na šutu za dva poena na 9:4. Pogodio je Stojanović dvojku za 13:6, pa posle dva minuta još jednu za velikih 15:7. Vezali su Poljaci tri poena i četiri minuta pre kraja prišli na 10:15, ali je Kovačević odgovorio dvojkom (17:10). Još jednom su se Poljaci približili dva minuta pre kraja na 13:18, ali je pogodio Stojanović, pa Lazić za 20:16. Ubacio je Šlahetka dvojku uz faul 50 sekundi pre kraja, jednom je pogodio sa linije penala za dramu – 19:20. Naš tim nije uspeo da poentira u dva navrata, da bi Šlahetka ponovo pogodio dvojku za pobedu Poljske.

Srbija je u polufinalu pobedila Francusku 17:15, a u četvrtfinalu Japan 20:17.

Po završetku meča oglasio se Nikola Kovačević.

– Izuzetno težak poraz, posebno boli što smo tokom celog meča kontrolisali igru i imali prednost. Tokom celog turnira smo podizali nivo igre, pokazali najveći kvalitet, ali nam je na kraju nedostajalo malo sportske sreće i ostaje veliki žal za zlatom. Čestitao bih ekipi Poljske na osvojenom Svetskom prvenstvu, ali posebne čestitke idu mojim saigračima i stručnom štabu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter