0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MLADOST PREKINULA SERIJU PORAZA: Jesenje sunce obasjalo Lučane, Petrić tri puta vadio loptu iz mreže!

Objavljeno: 08.10.22 u 17:30

Napredak je ‘pao’!

Pred oko 500 gledalaca na stadionu u Lučanima, fudbaleri Mladosti ugostili su Napredak iz Kruševca. Domaćin je napokon ubeležio nove bodove na tabeli Mozzart bet Superlige Srbije. Ekipa trenera Žunića je trijumfom od 3:1 prekinula crnu seriju od tri meča bez osvojenog boda. Domaćin je do celog plena stigao protiv sastava koji je na poslednjih sedam mečeva ostvario čak pet pobeda, što dodatno donosi na značaju današnjoj pobedi.

Glavni arbitar susreta, Stojanović, dao je znak za start bitke kada je na časovniku pisalo tačno 15:00. Gosti su od prve sekunde pokazali želju za kontrolom poseda lopte i ritma utakmice. Tim trenera Dušana Đorđevića je preuzeo inicijativu i pokušao da kroz pas igru ugrozi gol rivala.

Mladost nije toliko potencirala na posedu, koji su kada se pogleda statistika imali u sasvim zadovoljavajućoj meri, već je nastupila u nameri da bude što direktnija na travnatoj podlozi.

Pošlo je to za ‘nogom’ domaćem timu! Već u uvodnim minutima Mladost je zapretila preko Mirića. Iskusni ofanzivac je iz peterca pokušao glavom, ali isprečio se Petrić na golu Napretka, pa nije došlo do promene rezultata.

Razljutio je Mirić Kruševljane! Napredak je krenuo ka golu Samčovića u još ofanzivnijoj postavci. Ređale su se prilike Mićina, Bastajića i Putničanina, ali čuvar mreže Mladosti je brilijantno reagovao u pomenutim momentima.

Kako to obično biva, posle propuštenih prilika sledi kazna. Mladi Jojić je napravio solo prodor U 38. minutu, ušao je u šesnaesterac i uposlio Ćirkovića, koji nije oklevao već je pronašao iskusnog Bojovića. Golgeter Lučana je uradio ono što najbolje zna, savladao Petrića, te učvrstio svoje mesto na večnoj listi najboljih strelaca nacionalnog šampionata Srbije.

Prvi su posle najduže pauze zapretili Kruševljani! Nakon nekoliko vezanih udaraca iz ugla u izglednoj prilici našao se Đeković. Ostao je sam ispred praznog gola, loptu je zahvatio glavom, ali promašio je čitav okvir. Preživali su domaći i ovu etapu napada Napretka.

Prava eufonija nastaje kada Lučanci trče kontru! Skladnost u organizaciji  tranzicione igre nagrađena je dupliranjem vođstva u 55. minutu! Golman Samčovića je pronašao Jojića, on je asistirao Radivojeviću, koji je matirao Petrića i doneo velikih 2:0.

Devet minuta kasnije prvenac u dresu Napretka postigao je Bojan Matić! Bivši as Vojvodine imao je lakši zadatak, pošto mu je povoljnu poziciju i kaznenom prostoru priredio Marko Šarić.

Jovanović nije valorizovao izglednu priliku nekoliko minuta posle Matićevog pogotka, a ispostaviće se da je taj promašaj skupo koštao goste.

U šestom minutu sudijske nadoknade vremena, Žarko Udovičić se prvi put ove sezone upisao u listu strelaca.

Lučanci narednog vikenda gostuju GAT-u u Novom Sadu, dok će Napredak ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice. Zanimljiv duel očekuje Kruševljane, s obzirom da je njihov trener predvodio Radnik prethodne sezone.

Rezultati 14. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

Radnik – Novi Pazar 1:1

Subota:

Mladost Lučani – Napredak 3:1

Kolubara – Mladost GAT – u toku

19:00 Vojvodina – TSC

Nedelja:

15:00 Čukarički – Javor Matis

15:30 Crvena zvezda – Spartak

19:30 Partizan – Voždovac

Ponedeljak:

16:00 Radnički Niš – Radnički 1923


Standings provided by Sofascore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter