1
Evroliga

FOTO: KK Partizan

BERLINSKI ZID ZA VEČITE: Košarka je sport u kome Alba uvek pobedi Srbe!

Objavljeno: 08.10.22 u 11:11

Partizan se nakon osam godina vratio u Evroligu i na svom ‘debiju’ doživeo težak poraz od Albe u Berlinu. Domaćin je bio bolji rezultatom 100:84, a čak 61 poen ubacili su u prvom poluvremenu, što onima koji prate Evroligu i Evrokup nije nikakvo iznenađenje, jer Alba nikako ne odgovara sistemu igre naših klubova.

 

Što se tiče statistike sa Albom, srpski klubovi nisu baš srećni kada igraju protiv ekipe iz prestonice Nemačke. Crvena zvezda je u prethodnih sedam godina odigrala osam utakmica sa Albom,  i trenutno imaju niz od sedam proaza, a jedini trijumf su ostvarili januara sada već pomalo davne 2015. godine. Nemci su čak dva puta slamali crveno-bele u produžecima, a neretko su se vraćali iz velikog minusa, a neretko su imali blow out utakmice, gde je srpski šampion bivao prosto počišćen sa parketa.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

Partizan je nešto ređe igrao sa Albom, imaju samo pet mečeva u zadnjoj deceniji, a crno-beli su, poput večitog rivala uspeli da pobede samo jednom, takođe u januaru, ali nešto skorije 2019. u okviru Evrokupa. Za razliku od Zvezde, Partizan je uvek lako gubio od Nemaca, pa crno-beli osim jedne pobede, nisu nikada bili ni na jednocifrenoj razlici.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

Definitivno, deluje kao da bi naši timovi bili najsrećniji kada bi se Alba potpuno odstranila iz elitnog evropskog takmičenja.

 

0
0

1 Komentara

  1. Ajde…baš ti dobar naslov…ko te plaća da blatiš Srpsku košarku… ajmo malo istorije pogledaj pa vidi malo, jedva se dočepao da ima za šta da se uhvati pa da blati… strašno

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter