4
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic Partizan v SC Derby-Aba League Season 2021-2022 Beograd, 09.10.2021 foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OBRADOVIĆ REALAN: ‘Alba je odigrala odličan meč – Prva četvrtina bila je presudna!’ (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.22 u 23:52

Ovo je tek početak sezone u Evroligi i ima još dosta da se igra! 

Partizan se nakon osam godina vratio u Evroligu i na svom ‘debiju’ doživeo težak poraz od Albe u Berlinu. Domaćin je bio bolji rezultatom 100:84, a čak 61 poen ubacili su u prvom poluvremenu. Nakon meča Željko Obradović je rekao:

‘Tačno je, bila je sjajna atmosfera, svaka čast navijačima obe ekipe. Isto tako želim da čestitam Albi, jer je odigrala odličan meč, od prve do poslednje sekunde su igrali sa jasnim idejama, delili su lopte, igrali kao tim, imali 31 asistenciju. Prva četvrtina je bila presudna za dalji tok utakmice. Ritam je bio na njihovoj strani.’ – iskren i realan bio je Željko Obradović.

Uprkos porazu i činjenici da su čitavu utakmicu bili daleko od egala, Željko svojim igračima zamera isključivo jednu stvar:

‘Prva utakmica za moj klub posle toliko vremena u Evroligi, ovo je samo početak, moramo ovo da iskoristimo da unapredimo igru. Ovo je šansa koja nam se ukazala. Rekao sam da igramo sa odličnim timom, igraju zajedno već dosta dugo, znaju da kazne svaku situaciju u napadu. Jedino što mogu da zamerim svom timu je to što smo drugu četvrtinu završili sa jednim faulom. To je nešto što ne može da se desi, ako hoćete da se borite i da budete u utakmici. Alba je tada postigla 28 poena. Na to moramo da obratimo pažnju.’ – dodao je on.

FOTO: KK Partizan

Na samom kraju pohvalio je rivala, koji je defakto bio bolji večeras.

‘Igrali su kao tim. Prenosili su loptu. Njihova brzina u tranziciji je dobra. Imaju igrače koji razumeju košarku. Već su tu nekoliko sezona. Takođe, pokušali smo da se pripremimo. Znali smo da će posle ofanzivnih skokova ići odmah na šut za tri poena. Pričali smo o tome tokom celog meča, imali su prednost tokom celog susreta pod našim košem. Na kraju, nismo mogli mnogo više.’ – zaključio je Žoc.

Partizan sada očekuju još dva vezana gostovanja. Prvo u okviru ABA lige putuju u Skoplje gde će igrati protiv MZT-a, nakon čega ih očekuje duel sa Baskonijom u Španiji.

 

0
0

4 Komentara

  1. Zoc je UKRATKO i ooodlicno objasnio ONO sto smo i sami videli, ali nije objasnio zasto je LESOR odigrao gotovo celu tekmu sam na poziciji centra, i zasto je nas jedini ‘pravi’ pley MADAR odigrao svega 2 minuta …?!
    PS…sta se desava sa Koprivicom, Vukcevicem, Trifom i zasto ih uopste vodi na EL utakmice umesto da ih ‘chuva’ iskljucivo za Aba ljigu..?! .!. XXAAXXAA .!.
    Mi smo bukvalno imali 8 kosarkasa za prvu Evroligasku tekmu, a Naneli i Papapetru su kao 7 i 8 kosarkas odigrali katastrofalno, da li se sa 6-oricom igraca moze dobiti Alba ili bilo koji EL tim..?!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zoc je UKRATKO i ooodlicno objasnio ONO sto smo i sami videli, ali nije objasnio zasto je LESOR odigrao gotovo celu tekmu sam na poziciji centra, i zasto je nas jedini ‘pravi’ pley MADAR odigrao svega 2 minuta …?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter