1
Evroliga

Danilo Andjusic KK Partizan Media Day at Stark Arena on October 03, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ANĐUŠIĆ: ‘Mogli smo da prelomimo – Moramo da vidimo pozitivne stvari!’

Objavljeno: 07.10.22 u 23:14

Svestan je Anđušić da ekipa nije odigrala dobro!

Partizan se nakon osam godina vratio u Evroligu i na svom ‘debiju’ doživeo težak poraz od Albe u Berlinu. Domaćin je bio bolji rezultatom 100:84, a čak 61 poen ubacili su u prvom poluvremenu. Nakon meča Danilo Anđušić je rekao:

‘Nismo uspeli da se vratimo. Sada vidimo na kojem je nivou Evroliga, koliko je drugačija u odnosu na sve ostale. Alba je igrala sjajno od samog početka, mi smo otvorili utakmicu mekano, bez čvrstine i energije, to je rezultiralo njihovim lakim šutevima za tri, pogotovo iz drugog napada, gde nismo imali skokove u napadu. Dopustiti ekipi 61 poen za poluvreme, pogotovo u Evroligi, nemamo šta da pričamo, teško je vratiti se u igru.’ – uprkos porazu, kako i sam kaže, ekipa je mogla da prelomi i spusti razliku:

FOTO: KK Partizan

‘Pozitivna stvar je što smo se u drugom poluvremenu razbudili, stigli na 10 poena, imali čak jedan ili dva napada da prelomimo, da spustimo razliku i vratimo se u igru. Nismo uspeli. Ali dobro, prva utakmica, idemo dalje. Moramo da vidimo pozitivne stvari u svemu ovome, da popravimo šta može da se popravi. Očekuje nas paklen raspored. Sada ide meč u ABA ligi, važno je da se dobije, da se sa dobrom atmosferom uđe u meč Evrolige u Baskoniji.’ – zaključio je Anđušić.

FOTO: KK Partizan

Partizan sada očekuju još dva vezana gostovanja. Prvo u okviru ABA lige putuju u Skoplje gde će igrati protiv MZT-a, nakon čega ih očekuje duel sa Baskonijom u Španiji.

0
0

1 Komentara

  1. …ako SAMO ‘podjemo od tebe’ koji u napadu i igras ok ako te ‘krene’, ali zato u odbrani ne postojis, kao i velika vecina igraca, a odbrana je KLJUC POBEDE, iz dobre odbrane se lakse postizu kosevi i otvaraju kontranapadi, a mi odbranu ni na slici videli nismo…bez energije, bez skoka..pa kako da dobijes ALBU na taj nacin koja otkida sa trojkama…sta nas tek ceka protiv Barse, Reala, ne smem ni da pomislim sa ovakvom igrom bez pleja i centra uz nedovoljno uklopljenje Papapetrua i Nanelija i bez Alekse i smajlija…??

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter