0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - OCTOBER 10: Jan Vesely of Fenerbahce in action during the 2019/2020 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 2 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Fenerbahce Beko Istanbul at Aleksandar Nikolic Hall on October 10, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

‘FILOZOFIJA I RAZUMEVANJE KOŠARKE JE IDENTIČNO ŽELJKOVOM’: Veseli Šarasa uporedio sa legendarnim Žocom!

Objavljeno: 05.10.22 u 23:20

Godinama je važio za jednog od najboljih centara Evrope, a u poslednje vreme ima problema sa povredama, mada su one saada iza njega i u novu sezonu ulazi potpuno zdrav.

Češki košarkaš Jan Veseli više je nego uzbuđen što će ove sezone sarađivati sa proslavljenim litvanskim košarkašem i trenerom – Šarunasom Jasikevičijusem. Tokom svoje dosadašnje karijere branio je boje Geoplin Slovana, Partizana, Vašington Vizardsa, Denver Nagetsa, Fenerbahčea i od ove sezone Barselone.

‘Šarunas Jasikevičijus je jedan od razloga zašto sam došao u Barselonu.’ – rekao je Veseli i potom dodao:

VESTI IZ EVROLIGE:

‘Njegova filozofija i razumevanje košarke je identična Željku Obradoviću. Obojica su perfekcionisti koji znaju koliko sitnice znače u košarci. Tačno je, nekada su različiti u smislu koliko treba dati slobode košarkašima, ali na kraju, imaju svoja pravila i morate ih pratiti na terenu.’ – zaključio je češki košarkaš.

Nije potrebno govoriti o tome koliko dobro je Veseli igrao pod ‘dirigentskom palicom’ Željka Obradovića tokom nekoliko sjajnih sezona u Fenerbahčeu. Očigledno veruje da će Žocov ‘učenik’ moći da iz njega ‘izvuče’ nešto što do sada nismo videli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter