0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

OSTOJA MIJAILOVIĆ SE ZAHVALIO ZVEZDI: Evo šta je rekao na proslavi 77. rođendana Partizana! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.22 u 22:36

U hotelu „Hajat“ je u večernjim časovim održana proslava 77. rođendana JSD Partizan.

Jako turbulentan period je za crno-belima, ali ovo veče je dalo nagoveštaj da su na pomolu bolji dani za srpskog velikana. Nedavno su bili i izbori u Humskoj. Za predsednika je izabran prvi čovek košarkaškog kluba, Ostoja Mijailović, a članovi upravnog odbora su postali legendarni Željko Obradović, Marko Nikolić, Andrea Arsović, Đorđe Višacki... Na poziciju generalnog sekretara, imenovan je Željko Tanasković. Velika imena kao zalog za manje turbulentna i uspešna buduća vremena.

FOTO: STARSPORT

„Očekivao sam veliku podršku, ali nisam očekivao ovoliko gostiju. Hvala vam od srca, svim partizanovcima želim da čestitam 77. rođendan. Velika čast je biti pred vama ispred svih klubova. Hvala svim klubovima, ali hvala i onima koji nisu sada ovde i moram da poručim da su i oni naša porodica, jer svi zajedno smo jedan Partizan. Oko ove ideje smo se sakupili da pokušamo da se odužimo našim prethodnicima koji su nam ostavili najtrofejnije sportsko društvo i da pokušamo našoj deci i budućim pokolenjima da ostavimo uspešnu organizaciju. Čestitam dobitnicima nagrada i želim da im kažem da su njihova priznanja naš motiv da Partizan bude jači. Zahvaljujem se svim prijateljima, sponzorima, ali i našem najvećem rivalu Crvenoj zvezdi, koja mi je danas uputila iskrenu prijateljsku čestitku. Zahvalnost i fudbalskom klubu Vojvodina, koji je takođe čestitao. Mi koji smo se prihvatili ovih odgovornih funkcija savesno ćemo ih izvršiti, samo u interesu Partizana“ rekao je Ostoja Mijailović.

Najuspešnija seniorska muška ekipa u godini za nama je Ragbi klub Partizan, četvorostruki uzastopni prvak Srbije. Najuspešnija seniorska ženska ekipa je streljački klub Partizan, osvajač duple krune. Tim u sastavu Andrea Arsović, Jovana Ljuboja i Anja Popović, osvojio je nacionalni šampionat i Kup Srbije u gađanju vazdušnom puškom.

Nagradu za najuspešnijeg seniora, podelio je dvojac iz veslačkog kluba Partizan Miloš Vasić i Martin Mačković – trostruki prvaci Srbije, osvajači su dve bronzane medalje na svetskim kupovima, i dva četvrta mesta na planetarnom i evropskom šampionatu.

Arsovićeva je najuspešnija seniorka JSD Partizan. U godini za nama osvojila je srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, srebro na Mediteranskim igrama i srebro na Svetskom kupu. Najuspešnija muška juniorska ekipa je Odbojkaški klub Partizan, aktuelni šampion Srbije. Najuspešnija ženska juniorska ekipa su veslačice. Aktuelne prvakinje Srbije u dublu i četvercu, dok su Andrea Poleksić i Ljubica Tešmanović osvojile i srebrnu medalju na šampionatu Balkana u dublu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Nagradu za najuspešnijeg juniora podelili su zlatni veslači, aktuelni prvaci Evrope i sveta, kao i višestruki prvaci države, Nemanja Luledžija i Mihajlo Dedić. Nikolina Nišavić je najuspešnija juniorka. Osvojila je srebro na Evropskim igrama mladih, zlato i bronzu na Evropskom kupu, a aktuelna je juniorska šampionka i seniorska vicešampionka države. Nagradu za najuspešnijeg pionira ove godine je dobio Tibor Spaić iz Kkarate kluba Partizan, aktuelni vicešampion Balkana, pobednik kupa Srbije i drugi na državnom. Biciklistkinja Nina Veličković je najuspešnija pionirka. Šampionka je države u čak četiri discipline: drum, hrononometar, kriterijum i brdski biciklizam (gde je i pobednica kupa).

Najuspešniji trener crno-bele porodice je Dragan Donević iz streljačkog kluba i reprezentacije Srbije. Ove godine osvojio je dve srebrne medalje na EP, srebro na MI i Svetskom kupu i duplu krunu sa ženskom ekipom Partizana. Najuspešniji amaterski radnik JSD Partizan je Rajko Baltić.

Nagrada „Milan Muškatirović – Gale” pripala je Luki Višackom iz veslačkog kluba.

Nagrada za najuspešnijeg službenika radne zajednice JSD Partizan, ujedno je i posebna nagrada za neverovatnih 50 godina provedenih u klubu uručena je Draganu Todoriću. Bilo kao igrač, službenik ili funkcioner, bio je neizostavni deo u osvajanju svih trofeja košarkaškog kluba Partizan. Danas, obavlja funkciju savetnika predsednika KK Partizan.

Marko Nikolić je dobio nagradu za najuspešnijeg trenera, ali iz opravdanog razloga nije mogao da prisustvuje ceremoniji i primi nagradu.

Od bivših fudbalera je bio prisutan samo Andrija Delibašić (sada trener Mornara iz Bara), koji je došao kako bi podržao svog dugogodišnjeg prijatelja, odnosno prvog čoveka JSD Partizan, Ostoju Mijailovića.

Foto: HotSport
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter