0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DEJAN BODIROGA O KLUBOVIMA IZ ABA LIGE U EVROLIGI: Ovaj region je dao mnogo evropskoj košarci!

Objavljeno: 04.10.22 u 22:01

Pored priče o reprezentaciji Srbije na Evrobasketu, u Dnevniku Nove S, legendarni Dejan Bodiroga pričao je i o Evroligi, čiji je predsednik i o klubovima iz ABA lige.

Konstatovao je Bodiroga da je ovaj region dao mnogo košarci u Evropi.

„Po sistemu koji ima, Evroliga garantuje jedno mesto predstavniku ABA lige. Ove godine, sticajem okolnosti zbog klubova iz Rusije, i Partizan je dobio mesto. Važno je napomenuti da je ovaj region dao mnogo evropskoj košarci. ABA liga je pre nekoliko godina imala tri predstavnika, pa je svedeno na dva, a sada je jedno. Ovaj prostor je dao mnogo Evroligi, i po rezultatima, igračima i trenerima. Potrebno je naći balans u budućnosti, da se ne gleda samo tržište“ rekao je, a onda je zagolicao maštu mnogima, jer nije otklonio dilemu o dva predtavnika iz ABA lige u Evroligi u budućnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

„Vodićemo računa o ovom regionu koji je mnogo značajan. Trenutno ono što možemo da kažemo – jedan predstavnik iz ABA lige. Ali, videćemo šta će doneti novi format takmičenja u budućnosti“ bio je jasan, a onda pričao o ambicijama i zacrtanim ciljevima evropske kuće košarke.

„Mnogo toga će zavisiti od budućeg formata takmičenja. Isto tako postoji ogroman potencijal, da je sada momentum ulaganja u sport, u košarku, pojavilo se dosta investitora da ulažu u Evroligu. Podrazumeva i neko otvaranje novih tržišta, novih interesantnih koji bi mogli da unaprede takmičenje. Ali, potrebno je pronaći balans. Verujem da ćemo do kraja sezone napraviti program, plan, projekat, koji podrazumeva u kom smeru treba da ide Evroliga“ zaključio je.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter