0
Evrokupovi

FOTO: FC Bayern Munich @FCBayernEN/ Twitter screenshot

BAJERN SE POIGRAO SA ČEŠKIM ŠAMPIONOM: Sadio Mane u ulozi čarobnjaka, Sane izjednačio rekord Levandovskog! (VIDEO)

Objavljeno: 04.10.22 u 20:46

‘Pukla je petarda’ u Minhenu!

Treće kolo grupne faze Lige šampiona počelo je utakmicom u Minhenu, između domaćeg Bajerna i češke Viktorije Plzenj. Bavarci su zaigrali u apsolutno prepoznatljivom stilu, koji ih karakteriše bez obzira na ime šefa stručnog štaba ili startnih 11 na terenu. Nemački šampion je ‘samleo’ autsajdera iz Plzenja i upisao treći trijumf na isto toliko odigranih mečeva u prestižnom takmičenju. Bajern je na ‘Alianc Areni‘ slavio sa ubedljivih 5:0.

Iako značajno oslabljeni, gotovo desetkovani, fudbaleri minhenskog Bajerna izgledali su kao kaznena ekspedicija. Četa trenera Nagelsmana, uskraćena za usluge Kingslija Komana, Tomasa Milera, Bouna Sara, Džošue Kimiha i Lukasa Ernandeza, dominirala je tokom svih 90 minuta igre. Mnogi bi rekli da je pitanje pobednika rešeno i pre početka utakmice, ali Nemci su demonstrirali silu kako bi zabeležili ubedljiv trijumf.

Silovito su krenuli domaći od prvog znaka crnogorskog arbitra, Dabanovića. Viktorija je ‘načeta’ već u 7. minutu, kada je slalom kroz protivničku odbranu,  posle duplog pasa sa Musialom, napravio fenomenalni Liroj Sane. Brzonogi ofanzivac je potom uputio pravu bombu pod prečku, a golman Tvrdon nije imao nikakve šanse.

Sane je na današnjem meču izjednačio rekord Roberta Levandovskog, jer je postao drugi fudbaler u istoriji Bajerna koji je postigao barem po pogodak na tri uvodna meča u okviru Lige šampiona.

Nije se dugo čekalo na promenu rezultata. Svaki milimetar praznog prostora Bajern je znao da iskoristi na pravi način. Serijom sjajnih poteza Leon Gorecka našao se u blizini šesnaesterca, proturio je rivalu loptu kroz noge i tako atraktivno prigrao Serža Gnabrija, koji je izašao ispred golmana i odradio lakši deo posla.

Ređale su se šanse za Bavarce, jedna za drugom, a ponovo je kapitulirao Tvrdon u 21. minutu. Nisu se gosti oporavili od dva primljena gola, a već je došao treći. Čuvar mreže češkog šampiona morao je da vadi loptu iz mreže, kada je istu nakon fenomenalnog solo prodora zatresao Sadio Mane.

Viktorija nije imala sreće što naspram sebe za rivala ima ekipu Bajerna. Mnogi timovi bi ‘skinuli nogu sa gasa’, umirli tempo i gledali da privedu meč kraju, ali ne i nemački velikan. Nastavio je Bajern da ‘melje’ rivala, a ofanziva se isplatila u 51. minutu kada je centaršut Manea odlično ispratio Sane. Liroj je tako po drugi put na meču savladao golmana ekipe iz Plzenja.

Popularna ‘petarda’ viđena je u 60. minutu! Erik Maksim Čupo Moting je iskoristio svoje minute na pravi način. U ulozi asistenta, po drugi put na meču, našao se Leon Gorecka, a reprezentativac Kameruna je izuzetno lepim udarcem savladao protivničkog čuvara mreže.

Viktorija se trudila da odoleva rivala u maksimalnoj meri, ali i mnogo jači timovi su ‘kažnjavani’ na još gori način prilikom gostovanja na ‘Alianc Areni‘. Imao je Bajern loših dana u domaćem šampionatu od starta sezone, ali Bavarci su na evropskoj sceni nepremostiva prepreka i nemilosrdni su prema rivalima.

U redovima poraženog sastava od 58. minuta zaigrao je nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Erik Jirka. Član nacionalnog tima Slovačke tokom letnjeg prelaznog roka stigao je u Plzenj iz španskog drugoligaša, Ovieda.

Naredna srede na programu je duel u Češkoj, gde će Viktorija uzvratiti gostoprimstvo Bajernu.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter