0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

JAM MADAR ZA HOTSPORT: ‘Evrobasket je odlična priprema – Navijači su uzbuđeni, klub dugo nije igrao Evroligu!’

Objavljeno: 03.10.22 u 13:57

Prošla sezona za njega bila je sazrevanje, sada se očekuje da napravi iskorak.

Izraelski plejmejker Jam Madar prošle sezone doveden je u Partizan sa epitetom velikog talenta i zaloga za budućnost. Odigrao je odlično Evropsko prvenstvo za svoju reprezentaciju i sada više nego spreman očekuje početak nove sezone, što i sam ističe.

NBA prospekt i igrač koga su draftovali Boston Seltiksi, svestan je da su fanovi uzbuđeni, jer se tim nakon dugo vremena vraća u Evroligu. Njegova lična očekivanja su da od samog starta igra na visokom nivou, ali je svestan da sama igra Partizana neće odmah biti najbolja moguća.

– Voleo bih da igram od početka na visokom nivou. Volim da se nadmećem sa najboljim igračima. Mislim da je bila odlična priprema za mene na Evrobasketu, gde sam igrao protiv nekih zaista sjajnih igrača kao što su Vasilije Micić i Nikola Jokić. Veoma sam uzbuđen zbog predstojeće sezone. Ovaj tim nije igrao dugo u Evroligi i navijači su zaista uzbuđeni. Neće sve biti perfektno na startu i zato se moramo boriti. Moramo da se uigramo još više i da napredujemo kao tim, da se upoznamo da bi ovaj tim bio nešto specijalno u budućnosti. Što više utakmica uspemo da pobedimo dok se uigravamo biće ključno za nas – počeo je Madar razgovor za HotSport.

Yam Madar Aba liga finale Crvena Zvezda – Partizan ABA Liga Beograd, Srbija 6.6.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, Jam Madar je odigrao izvanrednu utakmicu protiv selekcije Srbije, na kojoj je postigao 20 poena i zabeležio još 4 asistencijeIpak, naša selekcija je bila prejaka za njegov Izrael, a kao razlog za to, plejmejker Partizana navodi to što smo imali odgovor, kada god bi njegov tim pripretio.

–  Igrati protiv Srbije bilo je veoma uzbudljivo i zabavno. Ali sa druge strane, bilo je i veoma teško, jer svaki put neko drugi iskoči – nekad Micić, nekad Jokić, Kalinić, Jaramaz… Mislio sam da ćete dogurati mnogo dalje, ali je teško igrati na Evrobasketu. Videli ste šta su govorili kasnije, u poređenjima košarke u Evropi i NBA lige. Ali siguran sam da će u budućnosti Srbija imati uspeha.

Yam Madar Israel – Finland Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, 2.9.2022. Prag, Ceska photo: Matias Horak/STARSPORT

Za sam kraj, upitali smo Madara i koje to pesme sluša pred utakmicu, na šta je imao spreman odgovor.

– Imam i nekih srpskih pesama, koje saigrači puštaju, ali imam i neke moje izraelske pesme takođe – zaključio je Madar razgovor za naš portal.

ZA HOTSPORT JE GOVORIO I ALEN SMAILAGIĆ:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter