0
Evropske lige

FOTO: Manchester City @ManCity/ Twitter

SITI PONIZIO JUNAJTED NA ‘ETIHADU’: Haland se poigravao sa čuvarima, Crveni đavoli miljama daleko od titule! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.22 u 17:10

Norvežanin je noćna mora za golmane u Engleskoj!

Veliki mančesterski derbi ukrasio je nedeljno popodne svim ljubiteljima fudbala širom planate. Mančester Siti je pred krcatim ‘Etihadom‘ dočekao ‘ljutog’ rivala sa ‘Teatra snova‘. Kaznena ekspedicija Pepa Gvardiole doslovno je ponizila Mančester junajted, predvođen holandskim stručnjakom, Erikom Ten Hagom.

Siti je slavio sa 6:3, a prva konstatcija posle meča je da su domaći mogli da ostvare i značajno ubedljiviju pobedu. Kada se osvrnete na sve statističke parametre, ali i kompletnu fudbalsku predstavu oba aktera, kristalo je jasno koliko su domaći kvalitetniji sastav u ovom momentu. Bez obzira na ogromna pojačanja, ekipa sa ‘Old Traforda‘ je i dalje miljama daleko od borbe za titulu, dok je Siti glavni favorit da odbrani prestižni trofej namenjen šampionu Engleske.

Erlig Haland se ponovo poigrao sa protivničkim defanzivcima i magičnim potezima uspeo je da zabeleži tri pogotka i dve asistencije.

Silovito je startovao domaći sastav od trenutka kada je sudija Oliver dao znak za početak meča. U pojedinim momentima izgledao je kao da Siti igra protiv nekog niželigaškog sastava. Takva dominacija u polju ‘naplaćena’ je pogotkom već u 8. minutu susreta. Bernardo Silva je poznat po tome što uvek nađe prostor da loptu pošalje tamo gde drugi prostor i ne vide, a to je još jednom dokazao fantastičnom asistencijom za Fila Fodena, koji je odličnim udarcem krunisao na oko izuzetno lepu akciju Sitija.

Prednost je duplirana u 34. minutu, pa se može zaključiti da je Junajted imao dosta sreće što do toga nije došlo ranije. Kevin De Brujne je izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku bio je Erling Haland. Zaspali su čuvari oko visokog golgetera, a Norvežanin je samo pokazao koliko je opasan, ako uopšte ima potrebe da se polemiše o tom pitanju.

Samo tri minuta kasnije Mančester Siti je imao tri gola prednosti u džepu. Kevin De Brujne je uposlio Halanda na magičan način, a Norvežanin je pokupio loptu u petercu i savladao Davida De Heu.

Posle dva postignuta pogotka, Haland je ‘odlučio’ da na pauzu ode i sa zabeleženom asistencijom. Erling je proigrao Fodena, a reprezentativac Engleske je bio vidno raspoložen, pa je drugi put na meču naterao španskog golmana da loptu izvadi iz mreže nakon njegovog udarca.

Drugo poluvreme počelo je u znaku Junajteda. Evrogol postigao je doskorašnji član Ajaksa, Entoni, koji je izazvao muk na stadionu među navijačima Sitija. Ederson nije imao nikakve šanse da spreči ovu ‘lepoticu’ u nameri da zatrese njegovu mrežu.

Brzo je Siti vratio goste u realnost, jer su u periodu od 65. do 73. minuta do het-trika stigli i Erling Haland i Fil Foden.

Ritam meča je u blagoj meri opao u finišu meča, a gosti su iskoristili momenat da ublaže poraz. Marisijal je najpre iz igre u 84. a potom sa bele tačke u 91. minutu smanjio na konačnih 6:3.

Standings provided by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter