1
Košarka

FOTO: FIBA Women's Basketball World Cup @FIBAWWC

SRBIJA SAVLADALA FRANCUSKU: Dame ostvarile treću pobedu na Svetskom prvenstvu! (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.22 u 11:19

Sjajna partija!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je treću pobedu na Svetskom prvenstvu u Australiji. Izabranice Marine Maljković savladale su Francusku u okviru poslednjeg kola grupne faze prestižnog takmičenja u Sidneju. Naše dame su bile bolje od rivalki rezultatom 68:62 (24:17, 13:15, 16:14, 15:16).

Srbija je bolje otvorila utakmicu i još jednom skrenula pažnju na kvalitete koje poseduje, samim tim što je održavala prednost tokom celog meča protiv ekipe kao što je Francuska. Oscilacije jesu bile prisutne, protivnik je s vremena na vreme uspevao da se približi, ali svaki put bi na scenu stupila reakcija naše selekcije.

Najefikasnija u redovima našeg sastava bila je Ivon Anderson sa učinkom od 18 postignutih poena, pet uhvaćenih lopti i šest asistencija. Jovana Nogić je dodala 17 poena, dok je Tina Krajišnik-Jovanović meč završila sa dabl-dabl učinkom id 12 poena i 13 uhvaćenih lopti.

U selekciji Francuske istakla se Šaterau sa 16 ubačenih poena, uz dva skoka i dva uspešna dodavanja.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter