0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

NIKOLA IVANOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Iz poraza se najbolje uči, dobro je što su došli tokom leta! Daću svoj maksimum za klub i ekipu!’ (FOTO)

Objavljeno: 26.09.22 u 19:27

‘Pefi je glavni krivac za sjajnu atmosferu u svlačionici!’

Godinama unazad Nikola Ivanović važi za jednog od najboljeg igrača u regionalnoj ligi. Početkom leta 2021. godine crnogorsku prestonicu zamenio je srpskom, a očekivanja su od prvog dana bila velika, daleko od skromnih. Brzo je prebrodio stepenik adaptacije i uklopio se odlično u redove crveno-belih. Prošle sezone je imao dosta oscilacija u igri, ali je tu stavku, koja nije karakteristična za njega, ispravio u ključnim utakmicama kada je brilijantnim partijama ‘srušio’ rivale srpskog šampiona.

Nije Ivanoviću bilo potrebno mnogo vremena kako bi osvojio simpatije publike, pa se poseban huk sa tribina čuje prilikom njegovog istrčavanja na teren. Suočio se sa povredom u finišu šampionske sezone za njegov tim (Zvezda je osvojila tripl krunu), pa je kasnije startovao pripreme u odnosu na ostatak ekipe.

Novi trener, nov način rada, pa tako i nova uloga za Zvezdinog beka, koji pokriva pozicije ‘1’ i ‘2’. Već na pripremenim mečevima mogao se zapaziti količinski uvećan broj akcija koje završava upravo popularni Džoni, koji će bez ikakve sumnje imati dosta slobode da ‘traži’ lake poene u predstojećim mečevima.

FOTO: HOTSPORT

Nikola Ivanović je u razgvoru za HotSport otkrio kako je protekao period oporavka, ali izneo je i svoja očekivanja za sezonu koja počinje već u subotu.

NI: Ja jesam došao na start priprema, ali jedno 15 dana ništa nisam radio sa timom zbog povrede. Postepeno sam prolazio kroz proces rehabilitacije ahilove tetive i zaista je bilo teško. Bilo je to prvo leto u mom životu tokom kojeg nisam mogao da radim ništa vezano za košarku. Dosta napora sam uložio kako bih se vratio na teren. Nisam bio zadovoljan izdanjem na nekoliko mečeva, prvenstveno u fizičkom segmentu. Povreda je iza mene, to je ono što raduje i uliva pozitivnu energiju. Spreman sam za novu sezonu!

  Zvezda je na priprema ostvarila učinak od pet pobeda i dva poraza, a negativan rezultat je viđen na mečevima protiv dva evroligaška tima – Monaka i Olimpijakosa.

NI: Imali smo dva poraza u dve pripremne utakmice protiv evroligaša. Ima to i svoju pozitivnu stranu priče, s obzirom da iz poraza može mnogo da se nauči. Uvideli smo gde grešimo, gde se loše osećamo na terenu i dobro je što ćemo raditi na tim stvarima. Prva utakmica očekuje nas već u subotu, na domaćem terenu dočekujemo MZT. To je na papiru lakša utakmica. Imamo celu nedelju da vredno radimo i već u bliskoj budućnosti pokažemo kvalitet – kazao je Nikola i dodao:

NI: Ove sezone imamo dosta igrača koji su sjajni ‘skoreri’. Pokušavamo da često igramo u tranziciji, kako bi uzimali otvorene šuteve. Još se nismo upoznali ni kao ljudi, ni kao igrači, ali radimo na tome i biće sve dobro.

  Stefan Lazarević smatra da si čovek koji najviše doprinosi pozitivnoj atmosferi i energiji u timu, da li se slažeš sa njim?

NI: Pokušavam da budem pozitivan uvek, ali iskreno, Pefi (Stefan Marković)  je glavni ‘krivac’ za sjajnu atmosferu.

  Na društvenim mrežama često se mogu pronaći zanimljeve fotografije i njihovi opisi, prvenstveno duhovitog karaktera. Zbog sjajnih partija u plej-of mečevima, navijači crveno-belih su svog miljenika često nazivali ‘Džoni plej-of Ivanović’ ili ‘Džoni kada je teško Ivanović’.

NI: Ja sa iskreno nadam da se neću mučiti cele sezone, pa onda odigrati nešto u plej-ofu haha. Daću sve od sebe, tako pristupam svakom meču. Sve zavisi kakvu ću ulogu imati, ali jedno je sigurno, biću podređen timu zarad klupskog uspeha! – zaključio je Nikola Ivanović sa osmehom na licu u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter