0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

STEFAN LAZAREVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Svako od nas pruža maksimum kako bi pomogao timu! Džoni, Šegi i ja volimo da uvek bude veselo!’ (FOTO)

Objavljeno: 26.09.22 u 18:20

‘Već dugo sam upoznat sa sistemom novog trenera! Atmosfera u ekipi je odlična!’

Prethodne sezone u sistemu igre Dejana Radonjića, defanzivne zadatke obavljao je na besprekornom nivou, čuvajući najbolje poentere iz protivničkog tabora. Zalaganjem, energijom i sjajnom fizičkom spremom, kupio je članove stručnog štaba, ali prvenstveno srva navijača Crvene zvezde. Stefan Lazarević je podigao tri trofeja tokom sezone koja je iza nas, ali već tokom priprema za novu takmičarsku godinu pokazuje da je letnje pripreme iskoristio na pravi način.

Dolaskom trenera Vladimira Jovanovića, koncepcija igre aktuelnog šampiona Srbije i regiona se promenila u značajnoj meri. Tim je sačinjen prvenstveno od vrhunskih napadača i poentera, pa se u mečeve ulazi sa mnoštvom nacrtanih akcija. Upravo je ovaj segment i izmena u igri, još pozitivnije uticao na Lazarevića. Bivši juniorski vicešampion Starog kontinenta sa reprezentacijom Srbije zablistao je na turnirama u Turskoj i Kipru, gde je pokazao da postepeno izrasta u jednog od lidera tima. U završnici napada lopta je često u njegovim rukama, a Stefan preuzima odgovornost kada god uoči prostor za poentiranje. Iz kvalitetne defanzive, neretko je započinjao tranzicione akcije iz kojih je Zvezda postizala lake poene.

FOTO: HOTSPORT

U razgovoru za HotSport, tokom ‘MediaDay-a’ u Beogradu, Stefan Lazarević je otkrio da je uvek samokritičan. Zvezdin ‘gladijator’ ne želi da leti visoko, već kontinuirano radi na sebi, kako bi iz meča u meč bio sve bolji.

SL: Definitivno da mi dobre partije znače na psihološkom planu. Uvek su trudim da iz tog pripremnog perioda izvučem maksimum, da uđem u ranu formu, koju kasnije vremenom nadograđujem. Ja nikada nisam u potpunosti zadovoljan, jer smatram da uvek ima prostora za napredak. Ipak, moram priznati da me raduju dobre partije uoči sezone. Siguran sam da mogu biti još bolji i tako pomoći timu u ostvarenju ciljeva i ambicija.

Po ulasku u halu ‘Aleksandar Nikolić’ morate da primetite jednu zanimljivu činjenicu. Osmeha nikada ne nedostaje, prisutan je na licima svih aktera u crveno-beloj opremi. Šale se mogu čuti na svakom ćošku, što svakako raduje trenera i stručni štab.

SL: Atmosfera u ekipi je odlična. Okosnicu tima čine domaći igrači, dok se stranci uklapaju na adekvatan način, vrlo brzo. Imamo dosta novih lica, vreme je potrebno, ali verujte mi da svaki igrač ima želju da doprinese timu i ispravi nedostatke u pojedinim segmentima. Sve za sada ide u dobrom smeru! – istakao je Stefan i dodao:

SL: Džoni (Nikola Ivanović), Šegi (Ognjen Dobrić) i ja volimo da je uvek veselo, nadam se da nam uspeva!

Lazarević je godinama sa uspehom sarađivao sa Jovanovićem, kada su obojica na svoj način branili boje FMP-a, danas to vidi kao značajan benefit.

SL: Svakako da mi je lakše, jer sam unapred upoznat sa sistemom i stilom igre. Brže razumem šta želi i zahteva u određenom momentu, jer sam ipak proveo nekoliko godina sa njim kao šefom struke. Generalno, ne verujem da će i ostatak tima imati neke probleme, jer su svi počeli da shvataju zahteve trenera na odličan način. Kako vreme bude odmicalo, sve će doći na svoje – konstatovao je Ivanović u razgovoru za HotSport.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter