0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: FIBA

STEFANOVIĆ NAKON PORAZA PANTERA U FINALU: „Liga šampiona je bila želja – smatramo da tu pripadamo!“

Objavljeno: 25.09.22 u 23:45

Nisu uspeli.

Košarkaši FMP-a poraženi su od Baken Bersa 88:82 nakon produžetka u finalnom meču kvalifikacionog turnira za FIBA Ligu šampiona.

Nakon meča za medije je govorio trener Pantera, Nenad Stefanović.

To je što je. Čestitam ekipi iz Danske na zasluženoj pobedi. Imali su više koncentracije u dužim intervalima i to je možda presudilo. Uz sve greške na oba kraja terena, šut za dva poena 21/56, gde su polovina bili ziceri ili poluziceri, imali smo utakmicu. Nedostajalo je malo koncentracije, ali dobro – to je sport. – rekao je mladi stručnjak.

Nije nam bilo lako. Ne volim da pričam u napred i tražim alibi, ali bilo je problema. Imali smo utakmicu u svojim rukama, mogli smo da je dobijemo – nismo. Idemo dalje, čekaju nas još tri takmičenja i potrudićemo se da budemo sve bolji kako vreme bude odmicalo. – istakao je Stefanović.

FOTO: FIBA

Nedostajalo je sreće, ali i iskustva…

Svi smo negde mladi i neiskusni. Oni imaju veće iskustvo na evrosceni. Čarls i Valniskas su igrali evropska takmičenja i Janković koji je sa nama od nedavno. Okrenuli smo utakmicu onako kako to inače radimo, čvrstinom, energijom, trčanjem. Trebalo nam je vremena da se otkravimo, ali okrenili smo. Nedostajalo je i sreće. Potrošili smo dosta energije. – kazao je trener FMP-a.

FMP ima pravo da sada nastupa u FIBA Evropa kupu, ali Stefanović kaže da se osim FIBA Lige šampiona o drugom takmičenju nije razmišljalo.

Liga šampiona je bila želja. Smatramo da tu pripadamo. Nismo ove godine to obezbedili, ali nismo razmišljali o drugom takmičenju. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim ljudima koji su bili ovih pet dana uz nas. Podrška je bila super. Moram da čestitam igračima i stručnom štabu, pa i ljudima iz kluba. Bilo je još kandidata da dobiju domaćinstvo, ogroman napor je napravljen i sve je bilo sjajno. Šteta je što to nismo to krunisali, možda iz prevelike želje. – rekao je Stefanović.

FOTO: FIBA

Iskustvo koje je sakupljeno bi trebalo da znači pred start iscrpljujuće sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Trebalo bi da znači. Ogroman je bio pritisak. Jako teško je igrati ove tri utakmice. Verujem da će značiti, da ćemo biti spremni za početak ABA lige. Čeka nas i specifičan raspored. Očekujem da budemo u dobrom stanju i spremni. – zaključio je Nenad Stefanović.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter