1
FIBA Liga šampiona

FOTO: FIBA

FMP OSTAO BEZ FIBA LIGE ŠAMPIONA NAKON PRODUŽETKA: Nije bilo snage za potpuni preokret! (FOTO)

Objavljeno: 25.09.22 u 21:10

Izmakao im je trijumf.

Košarkaši FMP Merdidiana poraženi su u finalu kvalifikacionog turnira za popunu FIBA Lige šampiona od Baken Bersa rezultatom 88:82. Ovaj turnir igrao se u dvorani Aleksandar Nikolić, a Panteri nažalost nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu pomenutog evropskog takmičenja.

Videlo se od samog starta ovog susreta da će i jedan i drugi tim, morati dobro da se pomuče za trijumf. Ulog je naravno ogroman, jer se samo pobednik turnira plasira u FIBA LŠ, što se i osetilo tokom samog susreta.

FOTO: FIBA

Bersi su nakon prvih 20 minuta vodili sa 42:36, a fantastičan je bio Toni Kar, koji je predvodio svoju ekipu. U trećoj četvrtini je usledilo buđenje domaćih, pa su Bič i Frejzer, vratili tim Nenada Stefanovića u meč.

Poslednju deonicu obeležila je prava drama. FMP Meridian je uspeo da se odlepi na 4 razlike, ali su Bersi nadoknadili taj zaostatak i u poslednjih 20-tak sekundi poveli sa 74:72. Domaći su tada dozvolili seriju od 5:0, ali su na kraju ipak uspeli da se dokopaju produžetka, pogotkom Frejzera nakon ofanzivnog skoka.

U produžetku je sve bilo u rukama danske ekipe. Adel i Kar doneli su Bersima dvocifrenu prednost, koja je na kraju bila nedostižna. FMP Meridian su u igru pokušali da vrate Frejzer i Valinskas trojkama, ali jednostavno nije bilo vremena ni za šta više.

FOTO: FIBA

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Toni Kar sa 34 poena i 9 asistenacija, dok je Dijuf uz 17 poena dodao 9 skokova. na drugoj strani, FMP Meridian je predvodio Bič sa 23 koša, kao i Frejzer sa 18.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter