0
Fudbal

FOTO: Twitter/HNS_CFF

DANSKA POKAZALA SILU PROTIV FRANCUSKE: Hrvatska potvrdila prvu poziciju – Farska Ostrva iznenadila Tursku! (VIDEO)

Objavljeno: 25.09.22 u 22:55

Zanimljiv dan u Ligi nacija.

Danas je u okviru Lige nacija odigrano 10 utakmica, od čega po četiri u Ligi A i Ligi C i dve u Ligi D. Što se tiče najkvalitetnije – Lige A, Hrvatska je potvrdila ulogu favorita protiv Austrije i tako se sa prvog mesta plasirala u plej-of.

Rani gol Modrića u 6. minutu, pratio je pogodak Baumgartnera na drugoj strani, samo 3 minuta kasnije. Rezultat je mirovao do 69. minuta kada je Livaja pogodio sa 1:2, dok je konačan rezultat postavio Lovren u 72. minutu.

Reprezentacija Danske, još jednom je pokazala, da se od njih na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kataru, može očekivati mnogo toga. Ovog puta, na kolenima su bili aktuelni svetski prvaci – Francuzi. Dolberg i Olsen doneli su svojoj selekciji pobedu od 2:0, koja ipak nije bila dovoljna za prvo mesto u grupi, koje je zauzela gore pomenuta Hrvatska.

Možda i najveće iznenađenje današnjeg dana, dogodilo se na Farskim Ostrvima u okviru Lige C. Domaća reprezentacija, savladala je selekciju Turske sa 2:1. Davidsen i Edmunson, pogodili su za 2:0, a pobedu Farana ublažio je Gurler u 89. minutu. Ipak, Turskoj ovo ne predstavlja veći problem jer će sa prve pozicije obezbediti plasman u Ligu B.

 

SVI REZULTATI:

Liga A:

Austrija – Hrvatska 1:3
Danska – Francuska 2:0
Holandija – Belgija 1:0
Vels – Poljska 0:1

Liga C:

Azerbejdžan – Kazahstan 3:0
Slovačka – Belorusija 1:1
Farska Ostrva – Turska 2:1
Luksemburg – Litvanija 1:0

Liga D:

Andora – Letonija 1:1
Moldavija – Lihtenštajn 2:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter