0
Fudbal

Foto: Twitter/@EURO2024

FRANCUZI, BELGIJANCI I HOLANĐANI RUTINSKI: Hrvati slavili u derbiju kola! (FOTO)

Objavljeno: 22.09.22 u 22:38

Gotovi su i prvi mečevi u ligi A Lige nacija u kojima nije bilo većih iznenađenja.

Francuzi su se dugo mučili da probiju odbranu reprezentacije Austrije, ali nisu prestajali sa napadima. Na pauzu se otišlo bez golova, a u drugom delu igre, a Trikolori su u drugom delu igre opravdali ulogu favorita i osvojili tek 5. bod u grupi 1 lige A Lige nacija. Prvo je u 56. minutu bio precizan Kilijan Mbape, a u preslikanom minutu, konačan rezultat postavio Olivije Žiru.

U istoj grupi Lige nacija, meč su odigrali Hrvatska i Danska, možda i najujednačeniji meč ove večeri, a svetski vicešampioni su slavili rezultatom 2:1. U prvom poluvremenu nismo videli veća uzbuđenja, a u 4. minutu drugog dela igre, prednost za Hrvatsku doneo je Borna Sosa. Eriksen je efektnim pogotkom sa distance poravnao rezultat u 77, u 78. je ušao Majer i u 79. postavio konačan rezultat i doneo svojoj selekciji velika 3 boda, kao i prvo mesto u grupi.


Standings provided by SofaScore

Pored grupe 1, odigrani su mečevi i grupe 4, a Belgija i Holandija su rutinski slavili protiv Velsa i Poljske. Belgijanci su na svom stadionu posle prvog dela igre vodili sa 2:0 i to golovima De Brujnea u 10. minutu, na asistenciju Bačuaija, kao i u 37. kada su ova dva igrača samo zamenili uloge. Do kraja meča je Vels postigao počasni pogodak, u 50. minutu je bio precizan Mur.

Holanđani su protiv Poljske na gostovanju ostvarili 4. pobedu u grupi 4 Lige nacija i učvrstili se na prvom mestu. Rezultat je bio 2:0, a za to su bili zaslužni prvo Gakpo u 13, a onda i Bergvajn u 60. minutu meča.


Standings provided by SofaScore


MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter