0
Fudbal

FOTO: SIM

LEGENDA NAŠE KOŠARKE DEJAN TOMAŠEVIĆ NA IGRAMA MLADIH U SPLITU: Sreo se sa Čeferinom i predsednikom PSŽ-a, obećao je podršku Srbiji!

Objavljeno: 20.09.22 u 11:53

Naser Al Kelaifi obećao je podršku Srbiji! 

Jedan od najtrofejnijih košarkaša u istoriji naše zemlje Dejan Tomašević sreo se sa prvim čovekom PSŽ-a Naserom Al Kelaifijem na Sportskim igrama mladih u Splitu i tom prilikom ga je pozvao da poseti Srbiju i Beograd. Čovek čija reč se veoma poštuje širom fudbalskog sveta, uključujući organizacioni komitet Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, ali i katarsku tenisku federaciju čiji je predsednik, sa zadovoljstvom je prihvatio ovu mogućnost.

„Susret sa Naserom se dogodio zahvaljujući mom dugogodišnjem odnosu sa Aleksandrom Čeferinom, predsednikom UEFA, koji je veliki prijatelj srpskog sporta i fudbala. Bio je prijatno iznenađen pozivom i odmah je ispričao da je čuo mnogo lepih stvari o našoj zemlji, da prati kako igra reprezentacija Srbije i da će učiniti sve što može da imamo vrhunsko gostoprimstvo u Kataru. Zainteresovan je da dođe u Beograd, jer ima mnogo poslovnih opcija koje su mu interesantne, tako da je dogovor da nastavimo da održavamo kontakt i iskoristimo mogućnost za posetu prvom prilikom“, rekao je Tomašević.

FOTO: SIM

Čeferinu i Kelaifiju se dopala ideja izgradnje nacionalnog stadiona, jer Beograd i Srbija zaslužuju jedan takav objekat.

„Obećali su podršku da se odmah po izgradnji stadiona organizuje jedno veliko takmičenje, da li klupsko ili reprezentativno“, dodaje naš slavni košarkaš.

Al Kelaifi je veliki ljubitelj tenisa i istakao je veliko poštovanje prema Novaku Đokoviću.

„Ogromno poštovanje prema Novaku je nešto na šta smo navikli kada se radi o ljudima sa Bliskog istoka i cele Azije, ali Kelaifijeve reči imaju dodatnu težinu jer se radi o čoveku koji se odlično razume u sport. Uostalom, dokaz kvaliteta je i teniski turnir u Kataru koji organizuje tamošnja federacija na čijem je on čelu, i koji je u rangu najjačih takmičenja na planeti.“

Pored Čeferina i Kelaifija, Tomašević se na Sportskim igrama mladih koje organizuje Zdravko Marić susreo sa velikim brojem sportskih radnika iz cele planete, uključujući Predraga Mijatovića, Ćiru Blaževića, Darija Srnu i mnoge druge.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter