FOTO: Sportske igre mladih
in

PREDSEDNIK PSŽ NOVI AMBASADOR SPORTSKIH IGARA MLADIH: Na ceremoniji prisustvovali Čeferin, Vidić, Modrić, Figo i mnogi drugi!

Važna vest za ovu organizaciju.

Svečanom ceremonijom u Splitu, predsednik i izvršni direktor Pariz Sen Žermena, Naser AL-Kelaifi proglašen je za novog ambasadora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i tako se pridružio brojnim SIM prijateljima i ambasadorima, među kojima su: Aleksander Čeferin, Nemanja Matić, Luka Modrić, Predrag Mijatović, Luis Figo, Edin Džeko, Slaven Bilić, Darijo Srna…

Dunav osiguranje Sportske igre mladih, nakon još jedne uspešno završene takmičarske sezone i Međunarodne završnice, održane pre nepunih mesec dana, juče su u Splitu upriličile još jednu veoma značajnu ceremoniju kojom je proglašen novi ambasador. Tako je nakon Aleksandera Čeferina, predsednika UEFA-e, za novog ambasadora Igara proglašen Naser Al-Kelaifi – čovek koji je u evropskim okvirima poznat kao predsednik i izvršni direktor Pariz Sen Žermena i član Izvršnog odbora UEFA-e.

FOTO: Sportske igre mladih

Nakon pozdravnog govora grada domaćina, g. Ivice Puljka, kroz kadrove sa terena prisutni su imali priliku da vide mali deo onoga što su Igre napravile tokom 26 godina svoga postojanja u sve tri zemlje. Najlepša sportska priča okupila je u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini više od dva i po miliona dece tokom ovih godina, i tako zaslužila epitet najmasovnije amaterske sportske manifestacije u Evropi. Svoje oduševljenje razvojom i popularnošću Igara nije krio Zdravko Marić, predsednik i osnivač Sportskih igara mladih.

„Mislim da iz godine u godinu pokazujemo što sve možemo napraviti za decu u celom regionu. Ovu priliku koristim da se zahvalim svima koji su shvatili poentu ove priče i koji svih ovih godina rade na promociji iste. Ne mogu ne izdvojiti neke ljude – Predraga Mijatovića, koji ima neverovatnu emociju prema Igrama, Aleksandera Čeferina, koji je sve uvek spreman napraviti za Igre. Nemanja Vidić je za godinu dana naučio mnogo o Igrama i tu je da nas podrži. Beskrajno hvala i našem novom ambasadoru što je od danas sa nama u ovoj priči, jer smo time i mi kao projekt itekako dobili na važnosti“, rekao je Marić.

FOTO: Sportske igre mladih

Posebno priznanje za podršku tokom svih godina postojanja Igara uručeno je legendarnom fudbalskom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću, koji je, iako su mu, kako i sam kaže, godine uzele snagu, ispoštovao ceremoniju i poručio da je sport oduvek spajao i mirio, da su Sportske igre mladih nešto najlepše što se desilo u našem regionu jer je presrećan što na jednom mestu vidi Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Zvaničnu dobrodošlicu g. Al-Kelaifiju u SIM porodicu poželeo je g. Aleksander Čeferin. U svom obraćanju novi ambasador naglasio je kako svi zajedno moramo pokušati stvoriti bolju budućnost za svu decu, upravo kroz sport.

„Sportske igre mladih su jako važne za sve nas. Prvi put kad sam upoznao Zdravka, prihvatio sam poziv da budem deo ove priče. Ovo je fantastičan projekat koji smo svi podržali i koji ćemo nastaviti podržavati. Ovde se vidi koliko sport spaja decu i koju ima snagu. Ovo je projekat za budućnost. Toliko je prilika da se proširi i na druge zemlje. Ja sam tek sada ovde, ali ću priču o Igrama predstaviti i svim zvezdama u svom klubu. Sad je taj posao na meni“, izjavio je novi ambasador Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Naser Al-Kelaifi.

FOTO: Sportske igre mladih

Svečanoj ceremoniji proglašenja novog ambasadora prisustvovali su i Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Darijo Srna, Dejan Tomašević, Mario Stanić, Slaven Bilić, Stipe Pletikosa, vodeći ljudi fudbalskog kluba Šahtjor Donjeck, gradonačelnik Splita Ivica Puljak, ministar unutrašnjih poslova republike Hrvatske, Davor Božinović i drugi brojni zvaničnici, sponzori i prijatelji Igara iz sve tri zemlje.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Autor: HotSport

POZNATI SU PAROVI ŠESNAESTINE FINALA KUPA SRBIJE: Zvezda i Partizan saznali svoje rivale!

POZNATI FUDBALER NEĆE MOĆI DA IDE NA MUNDIJAL: Prekršio doping pravila!