0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@mdeligt_04

DE LIHT GOVORIO ZAŠTO JE NAPUSTIO JUVENTUS: Bajern ima ambiciju da osvoji Ligu šampiona!

Objavljeno: 20.09.22 u 20:35

Zanimljiv intervju holandskog štopera.

Pre tri godine kao veoma talentovan iz Ajaksa, Matijas de Liht stigao je u redove Juventusa.

Stvari u Torinu se nisu odvijale željenim tokom pa je tokom ovog leta odlučio da napusti Staru damu i preseli se u Bajern Minhen. Koliko čelnici minhenskog kluba imaju poverenja u njega govori i činjenica da je Holanđanin drugi najskuplje plaćen igrač u istoriji bavarskog giganta.

Od dolaska u Bajern prošlo je više od dva meseca, a sada, na reprezentativnoj pauzi De Liht je objasnio i svoju odluku.

Zaista sam uživao u vremenu provedenom u Juventusu, ali sam osetio da je došlo vreme za novi izazov. Juve je veliki tim, ali dolaskom ovde napravio sam iskorak u karijeri, jer Bajern ima ambiciju da osvoji Ligu šampiona. Taj osećaj u Juventusu nisam imao. Bajernova filozofija slična je onoj koju imamo u reprezentaciji. – rekao je još uvek mladi holandski fudbaler.

FOTO: Twitter/@mdeligt_04

Odluku da pređe u drugi klub u godini u kojoj je na programu Mundijal u Kataru mnogi su ocenili kao veoma rizičnu.

Nekad morate i da rizikujete. Nisam zabrinut uopšte. Jedva da sam igrao u prve tri utakmice jer sam kasno došao u klub. To je sve što su mi rekli prve nedelje. Započeo sam šest od poslednjih osam utakmica, tako da sam zadovoljan prilikom koju sam dobio i načinom na koji su prošla prva dva meseca. – ocenio je bivši kapiten Ajaksa.

Otkrio je i da je ranije Bajern bio zainteresovan za njegove usluge.

Nije se dogodilo tada, mislim da je tog leta Bajern kupio Lukasa Ernandeza. Oduvek sam mislio da je ovo dobar klub. – zaključio je De Liht.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter