0
Evrobasket 2022

FOTO: #EuroBasket 2022 @EuroBasket

POLUVREME U BERLINU: ‘Crvena furija’ stvorila +21, Furnije vratio Francuze u život! (VIDEO)

Objavljeno: 18.09.22 u 21:19

Skariolov tim ubedljiv u prvom delu meča!

Dugo očekivano veliko finale Evropskog prvenstva u košarci upravo je na programu u ‘Mercedes-Benz‘ dvorani u nemačkoj prestonici. U nameri da osvoje zlatno odličje, snage na terenu u Berlinu odmeravaju selekcije Španije i Francuske. Posle 20 minuta igre izabranici selektora Skariola vode sa 47:37, a prednost je mogla biti i ubedljvija.

Popularna ‘Crvena furija‘ otvorila je susret na željeni način. Španci su zatvorili prilaze svom košu, onemogućili protivnika u nameri da poentira i vrlo jednostavno rešavali akcije u ofanzivi. Ekipa Vensana Kolea mučila se u nameri da ugrozi koš Španije. Francuzi nisu uspevali da ‘preskoče’ prepreke ispred sebe i odgovore na dobru energiju u denazivnoj liniji protivničkog tima.

Već u prvoj deonici Španija je stekla dvocifrenu prednost na krilima braće Ernangomez i Lorenca Brauna. Španci su se odvojili na +11, ali ‘Petlovi‘ su do završnice prve četvrtine smanjili zaostatak -9.

U ranoj fazi drugog perioda igre Španije je dostigla tada maksimalnih +19. Delovalo je da će Francuzi totalno posrnuti u tim momentima. Psihološka prednost bila je na strani Skariolove čete, dok su Furnije i ekipa bili pogubljeni. Seriju od 12:2, Francuzi su prekunili najpre sa linije slobdonih bacanja, a potom i ubačenom trojkom.

Španci su ponovo odvojili, povećali su prednost na +21, a onda je usledio pad u igri. Francuska je povezala nekoliko kvalitetnih odbrana, pa su disciplinu u defanzivi nagradili poenima. Furnije je pogodio trojku na nešto više od 30 sekundi do kraja prvog dela igre i smanjio zaostatak na -12. Furnije je zakucavanjem postavio za poluvreme konačnih 47:37.

Najefikasniji igrač u prvom delu susreta je Huančo Ernangomez, koji je postigao čak 18 poena. Huančo je ubacio čak šest trojki! Pratio ga je rođeni brat Vili sa 10, dok su Braun i Fernandez dodali po pet.

Evan Furnije je u redovima Francuske najefikasniji sa 11 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter