0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@FCBayern

BAJERN OVAKO NEŠTO NIJE DOŽIVEO VIŠE OD DVE DECENIJE: Bavarska mašina se potpuno zaustavila u Bundesligi!

Objavljeno: 18.09.22 u 13:38

Svi se pitaju šta se dešava.

Bajern Minhen je u ozbiljnoj rezultatskoj krizi u Bundesligi. Nakon što su vezali tri remija, juče je došao na red i poraz – Augzburg je bio bolji sa 1:0.

Već neko vreme je jasno da nezadovoljstvo vlada u Bavarskoj. Neki su nezadovoljni minutažom, neki su van forme, a za sve to vreme Nagelsman sve češće upire prstom u zvezde svog tima zbog loše realizacije.

Vratićemo se na trenutak prodaje Roberta Levandovskog i odluke da se ne dovede klasičan napadač.

U Minhenu su tada smatrali da Sadio Mane uz još nekoliko igrača može uspešno odraditi ono što je popularni Leva. Stvari su zaista krenule idilično. Ostvarili su u prva tri kola, tri pobede, od čega su dve bile veoma ubedljive. Ajntraht je u Frankfurtu nastradao sa 6:1, dok su Bohum demolirali sa 7:0. Međutim od tada, Bajernova mašina je zaustavljena.

Nastavićemo priču o Levandovskom i napadaču. Poljski napadač sada redovno rešeta mreže u Španiji, dok Bavarci muku muče da postignu gol u domaćoj ligi. Sadio Mane je bez gola već pet utakmica u nizu.

FOTO: Twitter/@FCBayern

Jasno je da Bajern nema problem sa ekipama koje žele da se nadigravaju, čist primer su pobede nad Interom i Barselonom u Ligi šampiona. Ipak, kada neka ekipa stane u dupli blok i odluči se za defanzivu, nastanu veliki problemi za Nagelsmanovu ekipu.

Poslednji put u ovakvoj krizu Bajern je bio na prelazu sa 2001. na 2002. godinu. Pod komandom čuvenog Otmara Hicfelda, Bavarci nisu pronašli put do pobede od 17. novembra do 26. januara. Zanimljivo, sadašnji generalni direktor Oliver Kan, kao i sportski direktor Hasan Salihamidžić, tada su bili na terenu i branili boje nemačkog giganta.

Sledi reprezentativna pauza, Nagelsman će morati da složi kockice inače će vrlo brzo postati bivši.

NAJNOVIJE VESTI IZ BUNDESLIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter