0
Evroliga

BELGRADE, SERBIA - JUNE 29: Nemanja Bjelica of Serbia in action during the FIBA Basketball Olympic Qualifying Tournament Group A match between Dominican Republic and Serbia at Aleksandar Nikolic Hall on June 29, 2021 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

POZITIVNE VESTI STIŽU IZ TURSKE: Evo kada će se vratiti Nemanja Bjelica!

Objavljeno: 16.09.22 u 15:20

Vraća se u Evropu!

Prošlosezonski šampion NBA lige, Nemanja Bjelica, odlučio je da se vrati u Evropu, a odmah su reagovali iz turskog Fenerbahčea i tako je popularni Profesor postao jedna od najvećih bombi košarkaškog prelaznog roka.

Ipak, Bjelica se povredio na pripremama reprezentacije Srbije za Evrobasket, pa je samim tim i propustio to takmičenje.

Povreda lista ne samo da ga je odvojila od reprezentativnih obaveza, već i od klupskih.

Međutim, nakon novih pregleda utvrđeno je da bi potpuni oporavak trebao da se dogodi kroz 2-3 nedelje. To bi značilo da će srpski košarkaš biti spreman za početak Evrolige.

Nemanja Bjelica and Fenerbahce`s head coach Zeljko Obradovic during Euroleague Group A basketball match between Partizan NIS and Fenerbahce Ulker Istanbul in Pionir Arena in Belgrade, Serbia on Friday November 8. 2013. (credit: Pedja Milosavljevic / thepedja@gmail.com / +381641260959)

Biće ovo drugi mandat Bjelice u plavo-žutom dresu, s obzirom da je za turski klub nastupao od 2013. do 2015. godine. U tom periodu bio je i MVP Evrolige.

U NBA nastupao je za – Minesotu, Sakramento, Majami i Golden Stejt.

Pred početak sezone Fener, koji će sa klupe predvoditi Dimitris Itudis, ima dosta problema sa povredama. Osim Bjelice povređeni su Tarik Biberović, Nik Kalates, Tonje Džekiri i Marko Gudurić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter