1
Domaći fudbal

Partizan v Nica during the UEFA Conference League 2022/2023 match on stadium FC (JNA) on September 15, 2022 in Lazarevac, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

HRABRI CRNO-BELI OSTALI BEZ POBEDE: Maestralni Dijabate poravnao rezultat, Partizan mogao i do celog plena! (VIDEO)

Objavljeno: 15.09.22 u 22:58

Uzbudljiv duel u Humskoj!

U okviru druge runde grupne faze Lige konferencija, fudbaleri Partizana dočekali su francusku Nicu. Utakmica na stadionu u Humskoj počela je u terminu od 21 čas, a glavni arbitar meča je premijerligaški sudija, Endru Medli. Duel u prestonici Srbije završen je bez pobednika, rezultatom 1:1, ali ipak ostaje utisak da je Partizan večeras mogao do celog plena.

FOTO: STARSPORT

Nica je ‘načela’ crno-bele već u drugom minutu susreta. Pogrešili su defanzivci u blizini kaznenog prostora i odmah je usledila kazna. Posle gužve u šesnaestercu, zakasnio je blok Svetozora Markovića, a Džo Brajan je hirurški precizno poslao loptu u mrežu domaćeg sastava.

Prvi korner Partizan je izborio u 8. minutu meča, dobro je centrirao, ali je loptu ‘boksovao’ čuvar mreže francuskog tima. Preuzeli su crno-beli kontrolu lopte u tim momentima, pa kroz pas igru pokušavali da dođu do gola favorizovanog rivala.

Bili su to dobri minutu za beogradski tim. Probio je Dijabate, centrirao desnom, slabijom nogom, a lopta je izbačena u korner. Živković je ponovo ubacio loptu iz ugla, a zatim je Traore šutirao visoko preko gola.

Ponovo je Partizan zapretio u 15. minutu, ali je Andrande očajno šutirao, iskosa, sa leve strane kaznenog prostora.

Nica je u narednih nekoliko minuta u dva navrata pretila iz kontranapada, ali uspeli su da se odbrane domaći.

Fudbaleri Nice su s vremena na vreme fenomenalnim potezima i brzim kombinacijama pretili domaćinu. Labord je u 26. minutu ušao u izgledu priliku, ali Popović je uspeo da zaustavi njegov udarac u bliži ugao. Gosti su iz samo nekoliko dodavanja uspevali da stvore šansu, iako je Partizan kontrolisao posed lopte.

Lemina je centrirao, Pepe spustio loptu, koja je nakon puta Ilije završila u korneru. Dante je posle udarca iz ugla šutirao glavom, ali odbranio je Popović.

Dobio je Partizan korner posle odlično istrčane kontre Dijabatea. Marković je šutirao glavom, a lopta je ponovo završila u korneru. Lako su gosti otklonili opasnost.

Pretio je povremeno vicešampion Srbije, a najbolju šansu propustio je Natho u samom finišu prvog dela igre. Izraleac je savladao golmana, ali je sa linije loptu skinuo desni bek, Atal.

Boudaui je šutirao u 50. minutu veoma neprecizno. Lopta je završila na tribinama. Bio je to prvi pokušaj Nice posle pauze.

Traore je samo nekoliko trenutaka kasnije srušio Tirama i zaradio žuti karton. Arbitar je dosudio slobodan udarac u blizini kaznenog prostora. Pepe je pucao snažno, ali ne i precizno.

Pepe je demonstrirao zašto ga je Arsenal svojevremeno platio gotovo 80 miliona funti. Napravio je magičan solo prodor, asostirao Labordu, a on je propustio vrhunsku priliku.

Prelepu akciju crno-belih krunisao je pogotkom zasluženo Fuseni Dijabate. Sjajna akcija, Natho proigrava Dijabatea, a ovaj matira golmana na maestralan način. Igrao se 60. minut meča.

Imao je Partizan mnogo sreće, jer je lopta nakon nespretnog udarca glavom jednog od fudbalera Nice pogodila stativu. Popović je nekako uspeo da dođe do nje, jer nije bilo nikog od gostiju u blizini gola.

U 68. minutu vicešampion Srbije imao je priliku za vođstvo. Lepo je Živković centrirao na drugu stativu, najviši u skoku bio je Urošević, ali je šut levog beka završio pored stative.

Dijabate je nastavio da muči protivnika. Brzonogi ofanzivac je odlično trčao u tranziciji, izbacio je čuvara iz igre, uposlio Rikarda, ali je najbolji strelac Partizana iz fenomenalne pozicije šutirao malo iznad prečke.

Lutovac je zapretio u 83.minutu. Iskusni igrač je probio po desnom boku i poslao ‘oštru’ loptu u srce kaznenog prostora. Ona se odbila u korner, ali vrlo lako je mogla završiti u mreži.

Hrabro je Partizan odigrao u Humskoj, publika je to osetila, pa je tokom svih 90 minuta pružala veliku podršku. Dugo crno-beli nisu dobili toliko aplauza i ovacija.

Keln je u Nemačkoj savladao Slovacko sa 4:2 i izdvojio se na prvom mestu sa četiri osvojena boda. Partizan i Nica sada imaju po dva, dok češki predstavnik u ‘džepu’ poseduje jedan bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Rano i iznenada smo primili gol ali smo kasnije se podizali i igrali bolje, Rikardo je morao da pogodi pa ako mu golman odbrani ok, nije bilo srece kad je Natho savladao vec golmana pojavi se igrac na liniji a vec sam video gol.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter