0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDINI OMLADINCI SJAJNO OTVORILI LIGU ŠAMPIONA: Herojski izdržali sa igračem manje! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.22 u 21:17

Omladinska selekcija Crvene zvezde je savladala Omoniju rezultatom 1:0, u okviru prve utakmice prvog kola Lige šampiona za mlade.

Izabranici Zorana Rendulića su pokazali veliku požrtvovanost i uprkos igraču manje tokom većeg dela utakmice uspeli da dođu do vrlo važne pobede. Jedini, ujedno i pobedonosni pogodak za naš tim postigao je Luka Stojsavljević u 15. minutu, nakon što se dobro snašao u kaznenom prostoru protivnika.

Crvena zvezda: J. Miladinović, Nedeljković (оd 89. Cvetković), Leković, Vidojević, Marić (od 62. Mimović), Vukičević ( od 74. Lečić), Stanković, Radonjić (od 46. Matić), Miladinović, Stojsavljević, Nikčević.

FOTO: FK Crvena zvezda

Omonija: Hristodulides, Kirjakidis, Nikolaides, Kalafas, Sava, Asimenos (od 90. Pizis), Neofitu (od 58. Spiridakis), P. Andreu (od 71. Hrisomilis), Hristou (od 71. A. Andreu), Papadopulos, Venizelu.

Izabranici Zorana Rendulića su odlično ušli u utakmicu, a već u trećem minutu je moglo doći do promene rezultata. Iskoristio je Stojsavljević grešku protivničkih defanzivaca i ušao u sredinu, ali je u situaciji „jedan na jedan“ šutirao samo u protivničkog golmana. Već nakon tri minuta ponovo su zapretili crveno-beli. Izborio se Stanković za poziciju i snažno „pucao“ sa dvadesetak metara, ali je lopta završila u rukama golmana gostiju.


Trud naših bisera se isplatio u 15. minutu, nakon sjajnog napada po desnoj strani. Miladinović je probio po desnom boku i centrirao na prvu stativu, Nikčević je glavom pogodio okvir gola, a Luki Stojsavljeviću nije bilo teško da „pokupi“ odbijanac i sprovede loptu u mrežu. Bio je Radonjić u prilici da udvostruči prednost u 21. minutu, ali je gađao preko gola sa ivice kaznenog prostora. Ipak kada je delovalo da je sve sjajno, i da će naši omladinci mirni otići na petnaestominutni odmor, Nikčević je u smiraj prvog dela igre dobio crveni karton.

Ipak, igrač manje nije obeshrabrio naše juniore, koji su i u 49. minutu imali konkretnu priliku da postignu gol i to ponovo preko vihornog Stojsavljevića koji je iskosa sa leve strane posle kontre koju je sam režirao, gađao pravo u golmana. Veliko uzbuđenje usledilo je dva minuta kasnije kada se Miladinović nakon gužve u kaznenom prostoru Omonije najbolje snašao i u padu šutirao, ali od svega – zatresao stativu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Priliku da postigne pogodak imao je i rezervista Matić u 66. minutu koji je posle dodavanja Stojsavljevića, ušao u sredinu i sa ivice kaznenog prostora gađao u dalji ugao, ali je Hristodulides sjajnom paradom uspeo da odbrani. Nastavilo se u istom ritmu do kraja meča, gde su naši omladinci želeli da dođu do još jednog gola, ali nisu uspeli u toj nameri, iako je prvotimac Stanković dobro gađao sa distance u dva navrata.

FOTO: FK Crvena zvezda

Naše bisere čeka revanš 5. oktobra od 18 časova kada će igrati u Nikoziji, a nadamo se da će za taj susret biti spremni Đurić i Radujko, koji su današnju utakmicu propustili zbog povreda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter