0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GOLEDA U VRŠCU ZAVRŠENA U ZNAKU CRVENO-BELIH: Rendulićeva četa brojala do četiri!

Objavljeno: 20.08.22 u 17:15

Pirgić i Stojsavljević ‘slomili srca’ domaćih navijača!

Fenomenalna utakmica viđena je u Vršcu gde su omladinci Crvene zvezde uspeli da savladaju domaćina rezultatom 2:4. Iako su već posle 17 minuta puleni Zorana Rendulića imali tri gola prednosti, nakon što je prvobitno pogodio Stefan Pirgić, a onda i brzonogi Luka Stojsavljević dva puta, na asistencije Miladinovića i Cvetkovića, fudbaleri Vršca su uspeli da smanje rezultat već u prvom poluvremenu. Ipak, tačku na meč posle niza prilika koje nisu fudbaleri Zvezde uspeli da iskoriste stavio je Stefan Pirgić u 88. minutu drugim pogotkom na meču posle centaršuta Boškovića.

Posle svega 80 sekundi utakmice, golman domaćih Uzelac je morao da vadi loptu iz mreže. Vidojević je bio začetnik akcije i poslao oštru loptu iza leđa odbrane za Brajića, čiji udarac je uspeo da odbrani Uzelac, ali se na pravom mestu našao kapiten Stefan Pirgić i doveo Zvezdu do prednosti. U dva naredna minuta su puleni Zorana Rendulića praktično mogli da potpuno slome protivnika, jer je odbrana Vršca stajala previsoko, što su iskoristili prvo Cvetković, a potom i Brajić koji su slali oštre lopte i „izbacivali“ ofanzivce ispred Uzelca. Prvo je Miladinović izašao iza leđa odbrane, ali je Ilić u poslednjem trenutku uspeo da ga blokira, a zatim je i Pirgić imao ideju da lobuje Uzelca, međutim, lopta je završila tik pored stative.

Nije se dugo čekalo na drugi gol, a igrao se 14. minut kada su Rendulićevi izabranici kreirali još jednu sjajnu akciju krunisanu pogotkom. Cvetković je hiriruški preciznim pasovima jednostavno razbijao odbranu Vršca na paramparčad. Ponovo je vezni fudbaler poslao loptu iza leđa odbrane, sjajno je Miladinović istrčao kontru i asistirao Luki Stojisavljeviću koji je utrčavao na levoj strani. Ništa drugačije nije bilo ni tri minuta kasnije, a ponovo je dirigent bio Cvetković. Proigrao je Stojsavljevića, on izašao pred Uzelca i prebacio loptu preko „jedinice“ Vršca, te pokazao da mu izuzetno odgovara nešto ofanzivnija pozicija, iako je načelno levi bek, posle čega je usledilo karakteristično radovanje koje podseća na ono kako je Nemanja Radonjić proslavljao golove igrajući za Crvenu zvezdu.

Mogao je Pirgić i u 22. minutu da pogotkom završi akciju koju su začeli Cvetković i Stojsavljević, ali je sa nekoliko metara gađao pored gola, ali je bio utisak da Zvezda u svakom trenutku može da postigne gol. Ipak, domaći su dva minuta kasnije uspeli da smanje rezultat, a strelac je bio Jovanovski, koji je sjajno, praktično iz „mrtvog“ ugla, zahvatio loptu dok je odskakala, i pogodio dalji ugao. Lopta je praktično bila viđena u golu u 33. minutu kada je Miladinović posle prodora po desnom boku uposlio Pirgića, a on iz prve gađao i praktično savladao Uzelca, ali je Nikolić sa gol linije uspeo da interveniše. Propisno je Miladinović namučio Uzelca u 39. minutu kada je iz odbitka sa 20 metara gađao, međutim, imao je nekoliko zaista impresivnih odbrana golman domaćih, uprkos tome što je primio tri gola. Posle duela Ivića i Marića, Zvezdin defanzivac ostao na zemlji i držao se za ruku, pa je Rendulić morao prinudno da menja i na teren poslao Boškovića. Minut kasnije su domaći i smanjili na 2:3, kada je posle kornera pogodio Glavinić i najavio još zanimljivijih 45 minuta.

Zatresla se prečka u 50. minutu kada je Ivić gađao sa ivice kaznenog prostora, a iako je utisak bio da je Miladinović imao loptu na ruci, a ona je ipak udarila u okvir gola i podigla domaću publiku na noge. Fantastičnu šansu imao je Pirgić u 62. minutu kada ga je ponovo Cvetković izbacio „oči u oči“ sa Uzelcem, koji je prvo odbranio njegov udarac, da bi iz odbitka, Zvezdin kapiten gađao pored gola. Prilike su se ređale, pa je i sveži Radonjić mogao praktično po ulasku sa klupe da pogodi. Zicer je imao i Miladinović u 70. minutu, praktično je Uzelac bio savladan, ali udarac brzonogog Nišlije je završio pored stative….

Malo je falilo da domaći kazne promašaje Zvezde, ali se praktično desila identična stvar i na drugoj strani kada je Lunc u 73. minutu doslovno promašio prazan gol, iako je prethodno Miladinović odbranio udarac Ilića sa nekoliko metara posle prekida. Zatresla se prečka gola Vršca u 77. minutu kada je Bošković gađao iz pada sa desetak metara, ali je okvir gola ovog puta bio saveznik domaćina. Minut kasnije je i Glavinić gađao sa desetak metara, ali se Miladinović istakao sjajnom odbranom. Nade domaćih da će stići makar do boda, srušio je Stefan Pirgić u 88. minutu nakon centaršuta Boškovića iz slobodnog udarca, kada je kapiten crveno-belih „otvorio“ stopalo i pogodio dalji ugao.

OFK Vršac – Crvena zvezda 2:4 (2:3)

Stadion: „Gradski stadion Vršac“.

Sudija: Marko Gnjatović.

Strelci: Jovanovski u 24. i Glavinić u 43. minutu za OFK Vršac, a Pirgić u 2. i 88. i Stojsavljević u 14. i 17. minutu

Žuti kartoni: Ilić, Lunc, Savić (OFK Vršac), Marić (Crvena zvezda).

OFK Vršac: Uzelac, Nikolić, Sekulić (od 81. Dikson), Jovanovski (od 56. Tranjanac), Medenica (od 88. Kijačić), Glavinić, Ivić (od 90. Milićević), Savić, Lunc, Delić (od 68. Fernandez), Ilić.

Crvena zvezda: J. Miladinović, Mimović, Vukičević, Lečić (od 66. Matić, a od 83. Ivanković), Marić (od 41. Bošković), Vidojević, Cvetković, Brajić (od 56. Radonjić), S. Miladinović (od 80. Ognjenović), Stojsavljević, Pirgić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter