0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

FRANCUZI PONOVO POKAZALI ŠAMPIONSKI KARAKTER: Kraj italjinaske bajke! (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.22 u 19:17

Italijani posle Srbije nisu na kolena bacili i još jednog od favorita jer su poraženi od Francuske rezultatom 93:85. Meč se odvijao slično kao i u osmini finala, imali su nominalni domaćini dvocifrenu prednost na početku meča, ali su sjajnom trećom četvrtinom potpuno okrenuli rezultat, ipak otišlo se u produžetke gde su ostali bez snage.

Potpuna drama je bila u finišu, Italijani su imali plus dva i dva slobodna bacanja, ali je oba puta sa linije bio neprecizan Simone Fontekijo, potom je odličnim prodorom na drugoj strani Toma Ertel doneo proavnjanje, a potom je nekadašnji igrač Baskonije promašio šut za pobedu. Ipak, izdao je šut Azure u produžecima, a iskusni fracuski košarkaši su pokazali sav kvalitet i iskustvo, i prošli u polufinale.

Najefikasniji u dresu Azura bio je Simone Fontekijo sa 21 poenom, dok je odličan ponovo bio magični Marko Spisu sa 19 poena. Sa druge strane dabl-dabl učinak je imao Rudi Gober sa 17 poena i 11 skokova, dok su isti broj poena ubacili i Geršon Jabusel, kao i Evan Furnije. Fenomenalni Toma Ertel je meč završio sa 20 poena i šest asistencija.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

U narednom duelu čeka ih bolji iz meča SlovenijaPoljska, koji se igra od 20.30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter