0
Evrokupovi

FOTO: FC Bayern München @FCBayern/ Twitter

MOĆNI BAVARCI RUTINSKI PROTIV BARSE, NE POMAŽE NI LEVANDOVSKI: Matip srušio Ajaks na ‘Enfildu’! (VIDEO)

Objavljeno: 13.09.22 u 22:59

Uzbudljivo veče na terenima širom Evrope!

U utorak je završeno sedam mečeva drugog kola grupne faze Lige šampiona. Derbi ove runde odigran je na ‘Alijanc Areni’ u Minhenu, gde su fudbaleri Bajerna ugostili Barselonu. Bavarci su opravdali očekivanja, te na rutinski način savladali Katalonce, rezultatom 2:0. Pružila je Barselona snažan otpor, ali domaćin je tim koji se pitao na terenu.

Pitanje pobednika rešeno je u drugom delu meča, nakon najduže pauze. Igrao se 50. minut kada su domaći izborili udarac iz ugla. Džošua Kimih je otrčao do zastavice kako bi izveo korner. Nemac je to uradio na vrhunski način, a najviši u skoku bio je Lukas Ernandez. Francuski as je loptu zahvatio glavom i poslao je u donji levi ugao.

Samo četiri minuta kasnije, bivši igrač Mančester Sitija, Leroj Sane, postavio je konačan rezultat derbija u Minhenu. Sane je iskoristio lepu asistenciju Džamala Musiale i na rutinski način je poslao loptu iza leđa golmana Barselone.

U istom terminu odigran je još jedan duel dva velikana evropskog i svetskog fudbala. Liverpul je pred punim tribinama ‘Enfilda‘ nadigrao Ajaks. Englezi su slavili sa 2:1.

Domaćin je poveo u 17. minutu golom Mohameda Salaha, koji je pogodio na asistenciju Portugalca, Dioga Žote. 

Mladi Mohamed Kudus, demonstrirao je još jednom zašto ga smatraju čudom od deteta. Član nacionalnog tima Gane je poravnao rezultat golom u 27. minutu.

Utakmica je rešena u 89. minutu. Liverpul je iskoristio visinu svojih defanzivaca na pravi način. Džoel Matip je odlično ispratio putanju lopte iz kornera, skočio, udario je glavom i poslao ispod prečke.

Rezultati:

Sporting Lisabon – Totenhem 2:0

Viktorija Plzenj – Inter 0:2

Bajer Leverkuzen – Atletiko Madrid 2:0

Bajern Minhen – Barselona 2:0

Liverpul – Ajaks 2:1

Marsej – Ajntraht Frankfurt 0:1

Porto – Klub Briž 0:4

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter