0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

SELEKTOR FRANCUSKE PRIČAO O SRBIJI: Bio bi to meč visokih i jakih ekipa – imam samopouzdanja!

Objavljeno: 10.09.22 u 16:24

Njihov cilj je zlato.

Košarkaška reprezentacija Francuske, prva je izborila četvrtfinale na ovogodišnjem Evrobasketu, nakon što je savladana selekcija Turske sa 87:86. Selektor Francuske Vensan Kole obratio se medijima po završetku utakmice, rekavši da se njegova ekipa borila do kraja.

Luda utakmica. Počeli smo vrlo dobro, napravili seriju, ali onda smo gubili sedam-osam, borili se. Oni su imali +2, imali su i bacanja i posed. Promašili su, izgubili loptu i dali smo koš za produžetak. Nismo prestali da se borimo, uvek smo mislili da možemo do kraja. Mnogi bi se samo predali, neki ne bi išli na loptu. Ali mi nismo takvi – opisao je Kole meč sa Turskom.

FOTO: FIBA

Potom je istakao da je cilj njegove selekcije zlatna medalja, ali da to neće biti ni malo lako. Francuska će imati 3 dana da se spremi za četvrtfinale, a Kole navodi da ima samopuzdanja.

Imam samopouzdanje. Ne mislim da će biti lako. Videli smo danas da ništa nije garantovano u košarci i sportu i to je njena lepota. Imamo tri dana da se spremimo za sledeći meč, a onda ćemo videti. Cilj je zlato, ali je prvi sledeća utakmica. Nikada nećemo izgubiti fokus. Znate zbog čega je to lepo, ovo je nivo košarke koji je najveći mogući i to sve čini bolje – istakao je Kole.

Na samom kraju, Vensan Kole je na francuskom pričao i o reprezentaciji Srbije. Podsećamo, ako naša selekcija savlada Italiju u osmini finala, sastaće se upravo sa Francuskom u borbi za polufinale.

Obe ekipe su sjajne. Svi će morati da doprinesu. Nadamo se dobrom meču. Moramo da imamo samopouzdanja. Meč protiv Srbije bi bio meč protiv ekipe koji imaju visoke i jake igrače kao i mi, videćemo – zaključio je selektor Francuske.

VESTI O EVROBASKETU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter