0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

KAKVA UTAKMICA: Francuzi preživeli i Turke i produžetke za plasman u četvrtfinale! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.22 u 14:18

Spektakl već u prvoj utakmici nokaut faze Evrobasketa.

Košarkaška reprezentacija Francuske uspela je da savlada Tursku rezultatom – 87:86, nakon produžetaka na startu nokaut faze Evrobasketa.

Sjajnu utakmicu smo videli u Berlinu.

Odlično su meč započeli Francuzi i nakon prve četvrtine vodili 18:11. Izabranici Vensana Kolea nastavili su u istom ritmu i do sredine druge deonice kada su došli do maksimalnih +16 – 31:15.

FOTO: FIBA

Od tog trenutka Turci su uspeli da naprave seriju 5:0 i spuste na 11 poena zaostatka. Sve do samog finiša druge četvrtine Francuzi su imali dvocifrenu prednost, da bi je ispustili par minuta pre kraja poluvremena.

Turci su krenuli da pogađaju, a pre svih Tundžer. Na poluvremene se otišlo sa 43:33 za Francusku.

Drugo poluvreme izabranici Ergina Atamana krenuli su odlično, konstantno topili prednost i serijom 19:0 do kraja treće deonice došli do 8 poena prednosti – 57:49.

U poslednjoj četvrtini Turci su konstantno bili u prednosti, međutim Francuzi su uspevali da ostanu u utakmici. Na 2:20 pre kraja nakon trojke Tomasa Ertela uspeli su i da povedu 71:69, ali mu je Hazer uzvratio već u narednom napadu za 72:71 u korist Turske! Košem Furnijea brzo su vratili prednost, međutim nad Korkmazom napravljen faul pri šutu za tri poena, a NBA as je odveo Turke na +2. Nakon toga u dramatičnoj završnici, gde su Turci imali skoro dobijen meč nakon nesportske Luvavua, međutim Turci su promašili oba bacanja, a potom i izgubili loptu te su Francuzi  košem Gobera došli do poravnanja na 2.5 sekunde do kraja.

Ključnu ulogu u produžetku za Francuze odigrali su Gober Furnije koji su ubacili pet odnosno tri poena. Reprezentacija Turske je u finišu imala posed za pobedu, međutim Korkmaz se spetljao i izgubio loptu, a Francuska je počela da slavi četvrtfinale Evrobasketa.

Najefikasniji kod pobedničke ekipe bio je Rudi Gober sa 20 poena i čak 17 skokova, dok je kod poraženih najbolji bio Tunčer sa 22 poena.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter