0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

SELEKTOR BELGIJE BESAN NAKON PORAZA OD SLOVENIJE: Svi pričaju da će biti fer suđenje – ajde da se ne lažemo! (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.22 u 18:30

Očigledno je bio ljut.

Košarkaška reprezentacija Belgije završila je učešće na Evrobasketu, porazom od aktuelnog šampiona Evrope, selekcije Slovenije i to u osmini finala. Belgija je, iako kao autsajder, uspela da pruži dostojan otpor favorizovanim Slovencima, a tokom meča, videli smo i neke čudne sudijske odluke.

To je na konferenciji za medije prokomentarisao i selektor Belgije, Dario Đerđa, koji je inače hrvatskog porekla. On je istakao da se mesecima već priča da će sve biti 50-50, ali da je to jedna laž.

– Jednakost ne postoji u košarci. Slušam 50-50, 50-50, već mesecima. Poslednja dva meseca 50-50. Sve će biti fer i sve će biti isto za sve, ali to nije tako. Ajde da prestanemo da se lažemo, rekao je Đerđa nakon meča.

Najefikasniji na utakmici bio je Luka Dončić sa 35 poena i po 5 skokova i asistencija, a u selekciji Slovenije pratili su ga Prepelič sa 13, Blažič sa 12 i Dragić sa 11 poena. Na drugoj strani, Lekomt je ubacio 16, dok je Žile uz 15 poena dodao i 10 skokova.

Slovenija će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Ukrajina – Poljska. Prvo mesto u grupi B, komšijama je donelo dosta lakši put do polufinala, gde će se sastati sa Francuskom, Srbijom ili Italijom.

VESTI O EVROBASKETU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter