0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

SLOVENIJA U ČETVRTFINALU EVROBASKETA: Belgija pružila dostojan otpor – mnogo čudnih sudijskih odluka! (FOTO)

Objavljeno: 10.09.22 u 16:43

Nisu imali snage za nešto više.

Košarkaši Slovenije savladali su selekciju Belgije u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci rezultatom 88:72. Uspela je selekcija Belgije, iako je bila u ulozi autsajdera, da parira aktuelnom evropskom šampionu gotovo čitav meč.

Ipak, to nije bilo dovoljno, pa su Slovenci ovaj susret prelomili u drugom delu poslednje deonice. Treba napomenuti da je i na ovom duelu vilo dosta spornih sudijskih odluka, a u momentima je delovalo da sudije previše respektuju Sloveniju.

FOTO: FIBA

Najefikasniji na utakmici bio je Luka Dončić sa 35 poena i po 5 skokova i asistencija, a u selekciji Slovenije pratili su ga Prepelič sa 13, Blažič sa 12 i Dragić sa 11 poena. Na drugoj strani, Lekomt je ubacio 16, dok je Žile uz 15 poena dodao i 10 skokova.

Slovenija će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela UkrajinaPoljska. Prvo mesto u grupi B, komšijama je donelo dosta lakši put do polufinala, gde će se sastati sa Francuskom, Srbijom ili Italijom.

VESTI O EVROBASKETU:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter