0
Evrobasket 2022

FOTO: FIBA

ERGIN ATAMAN NAKON ISPADANJA SA EVROBASKETA: „Ovo mi je najteži poraz u karijeri!“

Objavljeno: 10.09.22 u 15:05

Teško je pala eliminacija selektoru Turske.

Košarkaši Francuske savladali su nakon velike drame Tursku u osmini finala Evrobasketa – 87:86.

Nakon meča za novinare je govorio Ergin Ataman. Koliko je teško selektoru Turske videlo se kada je seo za sto i držao ruke na glavi.

Osećam razočaranje. Ne bih komentarisao utakmicu. Ovo mi je možda najteži emotivni poraz u mojih 26 godina trenerske karijere. Čestitam Francuskoj na pobedi, započeo je Ataman.

Prokomentarisao je i loš početak svog tima, ali i sjajan povratak u meč.

Počeli smo utakmicu užasno, bili smo ukočeni. Svi su unapred pričali da su Francuzi mnogo bolji, da mi bez Larkina nemamo šansi. Ali, mi smo se borili srcem i uspeli da se vratimo u utakmicu. Iskontrolisali smo emocije, podigli se. Ovo je sve košarke, nekada se dešavaju čuda, nekad ne. Danas se čudo desilo protiv nas, razočarano je rekao selektor reprezentacije Turske.

FOTO: FIBA

Svestan je da je njegovu ekipu pobede koštao loš finiš četvrte četvrtine.

Nije lako kada se izgubi utakmica. Igrali smo odlično u trećoj i četvrtoj deonici, praktično sve do poslednjih poseda. U produžetku smo pali mentalno, podigli su nas promašaji Gobera sa penala. Mnogo nas je pogodilo ono što smo uradili pred kraj četvrte deonice, jer su verovatno verovali da smo već pobedili, zaključio je Ergin Ataman.

NAJNOVIJE VESTI SA EVROBASKETA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter