0
Ostali sportovi

Dejan Savic Vaterpolo oprostaj Filip Filipovic, Andrija Prlainovic, Dusko i Gojko Pijetlovic, Milan Aleksic i Stefan Mitrovic 20.8.2022. Avgust 20. Beograd Srbija photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BRINU REČI DEJANA SAVIĆA: Mandić? To nije bila moja odluka! (VIDEO)

Objavljeno: 09.09.22 u 09:05

Ne baš dobra atmosfera.

Vaterpolo reprezentacija Srbije okončala je nastup na Evropskom prvenstvu u Splitu nakon ubedljive pobede nad Rumunijom, 17:1, u borbi za deveto mesto na šampionatu Evrope.

Selektor reprezentacije, Dejan Savić, govorio je nakon meča sa Rumunima.

– Biću kratak. Hvala Bogu ova agonija se završila, tako da ćemo da vidimo šta i kako dalje u budućnosti, rekao je iskreni Savić.

Potom je usledilo pitanje zašto nije bilo Dušana Mandića.

– Iskreno, ja pravim tim i odlučujem ko će biti u timu, a to sigurno nije bila moja odluka, zaključio je selektor.

Prethodno Srbija je igrala u grupi D, gde je na početku turnira savladala Izrael 18:3, da bi potom bila poražena od Mađarske sa ubedljivih 16:7. Grupnu fazu naši momci su zaključili pobedom nad Slovencima 17:6.

Potom je u osmini finala usledilo šokantno ispadanje od Francuske, 10:9, a do kraja šampionata srpski vaterpolisti igrali su u razigravanju.

Prvo su savladali Holandiju nakon boljeg izvođenja peteraca 11:11 (6-5), da bi na posletku savladali Rumuniju i zauzeli 9. poziciju na šampionatu Evrope.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter